Arkivat Përditshëm e premte shkurt 17th, 2017

17 Shkurt 1811, përfundoi zbukurimi i kishës së Shën Kollit në...

Ikonografi i shquar shqiptar i shekullit XIX Nikolla Çetiri (Katro), më 17 Shkurt 1811, përfundoi zbukurimin e kishës së Shën Kollit në Krutje të...

17 Shkurt 1931, “Luçe” shfaq një kronikë për traditat e Shkodrës

Shoqëria kinematografike italiane “Luçe”, më 17 Shkurt 1931, përfundoi xhirimin edhe shfaqi kronikën me numër 706, që pasqyronte festat dhe tarditat popullore në krahinën...

17 Shkurt 1946, u vra Mësuesi i Popullit Ndrec Gjoka

Sot përkujtohet vrasja mizore e Mësuesit të Popullit Ndrec Ndue Gjoka, që mirditorët e quajtën “Komisari i Dritës”. U lind në Klos të Mirditës,...

17 Shkurt 1947, lindi aktori i shquar Niko Kanxheri

Aktori dhe regjizori Niko Kanxheri u lind në Tiranë, më 17 Shkurt 1947. Shkollën e Mesme e mbaroi në Korçë e më pas ndoqi...

17 Shkurt 1987, u shua mjeku Spiro Çipi

Më 17 Shkurt 1987, vdiq mjeku dhe juristi i shquar Dr.Spiro Çipi. U lind në Korçë në vitin 1909. Atje mbaroi filloren dhe Liceun...

17 Shkurt 2008, Kosova shpalli Pavarësinë

Në Prishtinë më  datë 17 Shkurt të vtit 2008 në Parlament, udhëheqësit e zgjedhur në mënyrë demokratike, shpallën Kosovën shtet të pa varur dhe...