Arkivat Përditshëm e shtunë shkurt 18th, 2017

18 Shkurt 1902, u vra Haxhi Zeka, udhëheqës i Lëvizjes Kombëtare

Sot përkujtohet vrasja e Haxhi Zekës, udhëheqës i Lëvizjes Kombëtare, organizator dhe drejtues i kryengritjeve antiosmane në Kosovë. U vra në Pejë, më 18...

18 Shkurt 193, serbët vranë albanologun Milan Shuflai

Më 18 Shkurt 1931, u vra nga policia serbe Milan Shuflai, albanolog me prejardhje gjermane.  Vrasja e historianit dhe pedagogut të shquar që shkaktoi...

18 Shkurt 1933, lindi në Tiranë Skënder Selimi, baletmaestër

Më 18 Shkurt 1933, u lind në Tiranë, Skënder Selimi, që është cilësuar si një ndër krijuesit e shkollës koreografike moderne shqiptare. Ai mbaroi...

18 Shkurt 1937, koncert bamirësie i këngëtares Tefta Tashko

Më 18 Shkurt 1937, këngëtarja Tefta Tashko Koço, e shoqëruar nga pedagogët e muzikës në Liceun e Korçës Prof. Kristo Kono, dha në Korçë...

18 Shkurt 1947, lindi shkrimtari dhe gazetari Sefedin Çela

Gazetari dhe shkrimtari Sefedin Çela, u lind më 18 Shkurt 1947. Mësimet e para i mori në fshatin e lindjes, në Skrapar dhe më...

18 Shkurt 1965, u shua pedagogu dhe studiuesi i botanikës Sotir...

Në Tiranë, më 18 Shkurt 1965, u shua pedagogu dhe studiuesi Sotir Angjeli, personalitet shkencor shqiptar në fushën e botanikës. Ai lindi në fshatin...