Arkivat Përditshëm e diel shkurt 19th, 2017

19 Shkurt 1272, përfundoi kisha e Rubikut, faltorja më e lashtë...

Në Shkurt të vitit 1272, përfundoi ndërtimi dhe zbukurimi i kishës së Rubikut, faltorja më e lashtë kristiane, që ka ardhur deri në ditët...

19 Shkurt 1470, vdiq ambasadori i Skënderbeut, Pal Gazuli

Bota arbërore sot përkujton pedagogun dhe oratorin Pal Gazuli, një ndër bashkëpunëtorët e afërt të Gjergj Kastriot Skënderbeut. Ai u lind më 1405 në...

19 Shkurt 1882, shfaqje teatrore në Shkodër nga Kolegji Saverian

Më 19 Shkurt 1882, në Shkodër, u dha shfaqja “I biri i çifutit”. Pjesa ishte një dramatizim i veprës së De Radës, “Numide”, përkthyer...

19 Shkurt 1919, letër proteste e Bajram Currit për Klemansonë

“Komiteti Mbrojtja  Kombëtare e  Kosovës” me qendër në Vjenë, më 19 Shkurt 1919, i dërgoi një letër proteste Kryetarit të Konferencës së Paqes në...

19 Shkurt 1929, marrëveshje tregëtare me Belgjikën e Luksemburgun

Midis Shqipërisë nga njëra anë dhe Blegjikës dhe Luksemburgut nga ana tjetër, më 19 Shkurt 1929, u nënshkrua në Beograd “Marrëveshja tregtare provizore mbi...

19 Shkurt 1936, demostratë e zejtarëve në Korçë kundër prodhimit industrial...

Para dyerve të Odës së Tregëtisë në Korçë, më 19 Shkurt 1936, demostruan një numër i madh zejtarësh. Ata kërkonin ndalimin e prodhimit industrial...

19 Shkurt 1945, lindi në Dibër kompozitori Musa Piperku

Në Dibër, në Shkurt të vitit 1945, u lind Musa Piperku, kompozitor, dirigjent dhe kritik arti. Në Prizren kreu shkollën e mesme muzikore dhe...

19 Shkurt 1956, premierë e dramës “Familja e peshkatarit”

Premiera e dramës “Familja e peshkatarit”, që u dha më 19 Shkurt 1956, në skenën e Teatrit Popullor, shënon një ngjarje të veçantë për...