Arkivat Përditshëm e hënë shkurt 20th, 2017

20 Shkurt 1622, shënohet sot përvjetori i vdekjes së Pjetër Budit

Sot përkujtohet përvjetori i vdekjes i shkrimtarit dhe klerikut Pjetër Budi, emrin e të cilit e ndeshim në enciklopeditë e huaja ruse. Në vëllimin...

20 Shkurt 1744, vëllezërit Zografi dekoruan Manastirin e Ardenicës

Ikonografët shqiptar, vëllezërit Kostantin dhe Athanas Zografi, më 20 Shkurt 1744, përfunduan pikturimin e mureve të kishës “Lindja e Shën Mërisë” në Manastirin e...

20 Shkurt 1897, u mblodh në Kalabri Kongresi i II për...

Në Unger (Lungero) të Kalabrisë, më 20 Shkurt 1897, u mblodh Kongresi i Dytë Arbëresh për gjuhën shqipe. Në këtë tubim, përveç studjuesve arbëresh...

20 Shkurt 1913, lindi Dr. Jani Gërmenji, ndër të parët dentistë...

Jani Germenji u lind në Kajro, më 20 Shkurt 1913. Mbaroi Liceun e Korçës dhe Shkollën Dentare në Francë. Pas diplomimit hapi klinikën stomatologjike...

20 Shkurt 1999, përkujtohet sot agronomi Ing. Lefter Pepo

Sot përkujtohet inxhinier-agronom Lefter Pepo, i cili u nda nga jeta, më 20 Shkurt 1999. U lind në Korçë, në një familje intelektuale në...

20 Shkurt 1991, u rrëzua në Tiranë busti i Enver Hoxhës

Ndërsa në Pallatin e Kulturës të Qytetit “Studenti” në Tiranë, 723 studentë dhe pedagogë vazhdonin grevën e urisë me kërkesën për t’i hequr emrin...