Arkivat Përditshëm e martë shkurt 21st, 2017

21 Shkurt 1272, mbreti Karli I Anzhuin shpalli Mbretërinë e...

Karli I i Anzhuinëve, me anën e një shpalljeje drejtuar arbëreshëve, që mban datën 21 Shkurt 1272, shpalli formimin e Mbretërisë së Arbërit (Regnum...

21 Shkurt 1895, lindi në Shkodër Sandër Saraçi, ekonomist e politikan

Në Shkodër, më 21 Shkurt 1895, lindi ekonomisti dhe politikani Sandër Saraçi. Mbaroi kolegjin Saverian të Shkodrës për tregëti dhe u emërua sekretar i...

21 Shkurt 1912, lindi Dr. Ymer Dishnica

Ymer Dishnica, mjek dhe personalitet politik shtetëror shqiptar u lind në Dishnicë të Korçës, më 21 Shkurt 1912. Filloren dhe të mesmeni mbaroi në...

21 Shkurt 1914, Esat Pashë Toptani i ofroi zyrtarisht Vidit, kurorën...

Më 21 Shkurt 1914, Esat Pashë Toptani, në krye të Delegacionit Shqiptar prej 14 anëtarësh, shkoi në Novi Vid të Gjermanisë, ku i ofroi...

21 Shkurt 1924, greva të mëdha të mësuesve në gjithë Shqipërinë

Gjëndja e vështirë ekonomike dhe uria, që pllakosi vendin në fillim të vitit 1924, shkaktoi një valë grevash në të gjithë qytetet e Shqipërisë....

21 Shkurt 1915, gazeta “Dielli” shkruan për konçensionet e Shqipërisë

Gazeta “Dielli”, e datës 21 Shkurt 1915, përshkruan luftën që bëhej për naftën shqiptare. Asambleja Kushtetuese, thekson gazeta, ratifikoi konçesionin e vajgurit që ishte...

21 Shkurt 1927, u hap në Korçë e dyta kinema “Majestik”

Në qytetin e Korçës, më 21 Shkurt 1927, u hap kinemaja e dytë publike “Majestik” dhe që nga ajo kohë shfaqja e filmave për...

21 Shkurt 1945, përkujtohet sot albanologu Karl Paç

Sot përkujtohet albanologu austriak Karl Paç, një ndër themeluesit e arkeologjisë ilire. Ai ka shërbyer si drejtor i Muzeut Krahinor të Bosnje-Hercegovinës dhe institutit...