Arkivat Përditshëm e mërkurë shkurt 22nd, 2017

22 Shkurt 1822, u dërgua në Stamboll koka e Ali Pashë...

Afro një muaj pas vrasjes mizore, më 22 Shkurt 1822, koka e Ali Pashë Tepelenës, u dërgua në Stamboll, ku u ekspozua para publikut,...

22 Shkurt 1917, u nda nga jeta abat, Preng Doçi

Sot përkujtohet Preng Doçi, patriot, poet dhe klerik. U lind në Bulgar të Malësisë së Lezhës, në vitin 1846. Studimet teologjike i kreu në...

22 Shkurt 1926, u ngrit kryekonsullata Shqiptare e nderit në...

Në bazë të dekret-ligjit, datë 22 Shkurt 1926, në Janinë të Greqisë ngrihet një kryekonsullatë nderi e Republikës së Shqipërisë. Para luftës rrjeti i...

22 Shkurt 1933, u shua patrioti Hil Mosi

Hil Mosi, pedagog i shquar, gazetar, shkrimtar, u shua, më 22 Shkurt 1933. Pas diplomimit në Glagenfurt të Austrisë u kthye në Atdhe, ku...

22 Shkurt 1942, grevë antifashiste e nxënësve të Institutit Femëror në...

Në Shkurt të vitit 1942, në disa qytete të Shqipërisë, u organizuan greva dhe demostrata antifashiste. Në Tiranë, më 22 Shkurt, nxënëset e Institutit...

22 Shkurt 1949, u përurua hekurudha Tiranë-Durrës

Më 22 Shkurt 1949, u përurua linja hekurudhore Durrës-Tiranë, një nga hekurudhat e para të ndërtuara në vendin tonë me punë vullnetare nga rinia...

22 Shkurt 1950, u krijua teatri profesionist “Andon Zako Çajupi” në...

Mbi bazën e teatrit amator, më 22 Shkurt 1950, u krijua në Korçë Teatri Profesionist “Andon Zako Çajupi”. Spektakli i parë i trupës së...

22 Shkurt 1977, koncert klasik i orkestrës së RTSh në pallatin...

Në skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit në Tiranë, Orkestra Simfonike e Radio Televizionit Shqiptar, më 22 Shkurt 1997, i ofroi dëgjuesve një...