Arkivat Përditshëm e enjte shkurt 23rd, 2017

23 Shkurt 1925, francezi Aleksandër Kole pikturon shqiptarët

Piktori francez Aleksandër Kole , në vitin 1925, ilustroi me litografi poemat e Bajronit të cilat u botuan në Londër. Disa nga këto litografi,...

23 Shkurt 1843, referat i prof. Franc Bopi në Akademinë e...

Franc Bopi, profesor i Universitetit të Berlinit që zotëronte të gjitha gjuhët e vjetra dhe të reja indoevropiane, më 23 Shkurt 1843, lexoi para...

23 Shkurt 1848, u botua nga De Rada gazeta “L’albaneze d’Italia”

Jeronim De Rada, publicist më i vjetër shqiptar, më 23 Shkurt 1848, botoi në Napoli të Italisë, gazetën e parë shqiptare “L’albaneze d’Italia” (Shqiptar...

23 Shkurt 1921, u lind albanologu i shquar Italian Xhovani Batista...

Më 23 Shkurt 1921, u lind albanologu i shquar Italian Xhovani Batista Pelegrini, profesor i Universitetit të Pizës, Triestes dhe Padovës, anëtar i shumë...

23 Shkurt 1923, lindi kompozitorja Dhora Leka

Më 23 Shkurt 1923 u lind në Korçë partizania dhe kompozitorja e apasionuar Dhora Leka. Si nxënëse e Institutit Femnor të Tiranës ajo që...

23 Shkurt 1923, Shqipëria dha me konçesion tek të huajt për...

Qeveria shqiptare më 23 Shkurt 1923 përfundoi një marrëveshje me grupin Italian “Adriatika” të cilit i dha konçension për 25 vjet çifligjet e shtetit...

23 Shkurt 1924, plagoset në atentat Kryeministri i Shqipërisë Ahmet Zogu

Më 23 Shkurt 1924, kryeministri i Shqipërisë Ahmet Zogu, plagoset duke hyrë në parlament gjatë një atentati, që u krye nga studenti maturant Valter...

23 Shkurt 1925, gazeta “Shqipëria e re” shkruan për shkollat shqipe...

Gazeta “Shqipëria e re”, më 23 Shkurt 1925, shkruante për shkollat e mbrëmjes që ishin hapur nga mërgimtarët tanë në lagjet shqiptare të Stambollit....

23 Shkurt 1997, premiera e Teatrit Shqip të Shkupit “Dy pistoleta”

Artistët shqiptarë të Shkupit më 23 Shkurt 1997, dhanë premierën e pjesës “Dy pistoleta”, një përshtatje e tekstit të Dario Fosë, me realitetin dhe...