Arkivat Përditshëm e premte shkurt 24th, 2017

24 Shkurt 1877, lindi albanologu i shquar Nobert Jokli

Profesor Robert Jokli, i cili gjithë jetën e tij ja kushtoi studimit të gjuhës shqipe u lind, më 24 Shkurt 1877. Punoi në bibliotekën...

24 Shkurt 1879, lindi në Kalabri studiuesi arbëresh Kozmo Serembe

Në San Kozomo Albaneze të Kalabrisë, më 24 Shkurt 1879, u lind studiuesi e shkrimtari Kozomo Serembe, nipi i poetit Zef Serembe. Ai është...

24 Shkurt 1899, lindi në Shkodër dr. Lush Pogu

Doktor Lush Pogu, është një nga specialistët e parë të luftës kundër malarjes që bënte kërdinë para çlirimit. Lindi në Shkodër, më 24 Shkurt...

24 Shkurt 1914, amatorët shkodranë vunë në skenë dramën e Anton...

Më 24 Shkurt 1914, amatorët shkodranë përgatitën dhe shfaqën para bashkëqytetarëve të tyre dramën me 5 akte të Anton Xanonit “Skënderbeu ose t’liruemit prej...

24 Shkurt 1938, përkujtohet sot diplomati shqiptar Gjergj Pekmezi

Sot përkujtohet gjuhëtari dhe diplomati shqiptar Gjergj Pekemezi. U lind në Tushemisht të Pogradecit më 1872. Shkollimin fillor e kreu në vendlindje dhe u...

24 Shkurt 1997, premierë e komedisë “Mashtruesi” në Tiranë

Në Teatrin Kombëtar në Tiranë, më 24 Shkurt 1997, u dha premiera e komedisë “Mashtruesi” e Ilir Bezhanit. Ajo ka në qendër të vëmendjes...

24 Shkurt 1998, marrëveshje bashkëpunimi shumëplanëshe me Greqinë

Më 24 Shkurt 1988, u nënshkrua në Tiranë Protokolli i bashkëpunimit të sesionit të gjashtë ndërqeveritar shqiptaro-grek për bashkëpunimin ekonomik, industrial, teknik dhe shkencor...