Arkivat Përditshëm e shtunë shkurt 25th, 2017

25 Shkurt 1420, marrëveshje e rëndësishme tregëtare e Gjon Kastriotit me...

Më 25 Shkurt 1420, midis Gjon Kastriotit dhe Republikës së Raguzës u nënshkrua marrëveshje për shkëmbimet tregëtare. Sipas dokumentit të botuar nga albanologët Talloci...

25 Shkurt 1807, lindi dramaturgu Italian Karlo Golodini; pjesët e tij...

Dramaturgu reformator italian Karlo Goldoni lindi, më 25 Shkurt 1807. Ai njihet si themeluesi i komedisë kombëtare italiane. Ka lënë 267 pjesë teatrore, që...

25 Shkurt 1922, Zogu shpërndau Këshillin Kombëtar

Më 25 Shkurt 1922, u shpërnda Këshilli Kombëtar, që përbënte kreun e shtetit shqiptar. Kjo ishte pasojë e politikës së Ahmet Zogut për të...

25 Shkurt 1934, parlamenti miratoi ligjin mbi pensionet civile dhe ushtarake

Më 25 Shkurt 1934, Parlamenti i Mbretërisë Shqiptare, miratoi Ligjin “Mbi pensionet Civile dhe Ushtarake”.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

25 Shkurt 1930, marrëveshje tregëtare me Egjiptin

Në Kajro, më 25 Shkurt 1930, midis Qeverisë Shqiptare dhe asaj Egjiptiane u nënshkrua “Marrëveshja Tregëtare Provizore”. Kjo është marrëveshja e parë që nënshkruhet...

25 Shkurt 1946, premierë në Teatrin “Kosova”, e komedisë “Martesa”

Në skenën e Teatrit “Kosova” në Tiranë, më 25 Shkurt 1946, u dha premiera e komedisë së shkrimtarit të madh rus Nikollaj Gogol “Martesa”...

25 Shkurt 1997, u formua në Maqedoni një këshill historianësh për...

Në takimin e Shoqatës të Historianëve Shqiptarë të Maqedonisë, që u mbajt më 25 Shkurt 1997, u themelua Këshilli për shënimin e datave të...

25 Shkurt 1998, intelektualët shqiptarë denoncojnë në kancelaritë më të fuqishme...

Në një deklaratë të lëshuar, më 25 Shkurt 1998, që mban firmën e Doktor Profesor Pandeli Çinës, Forumi i intelektualëve Shqiptarë i drejtohet Presidentit...