Arkivat Përditshëm e diel shkurt 26th, 2017

26 Shkurt 1802, lindi klasiku francez Viktor Hygo

Në auditorin shqiptar krijimtaria e Viktor Hygoit, i cili u lind më 26 Shkurt 1802, për herë të parë është prezantuar në 1931, nga...

26 Shkurt 1823, u nda nga jeta Vinçens Dorsa, studiues arbëresh

Më 26 Shkurt 1823, në Franishte të Kozencës u lind arbëreshi Vinçens Dorsa. Ishte studiues i thellë i shqipes dhe njohës i shkëlqyer i...

26 Shkurt 1917, u stampua pulla e parë postare shqiptare

Shkurti i vitit 1917, shënon stampimin e pullës së parë shqiptare në një tipografi të vendit tonë. Disa emisione pullash u përgatitën në shtypshkronjën...

26 Shkurt 1918, protestë e Shqipërisë së mesme për Austro-Hungarinë

Përfaqësuesit e Durrësit, Tiranës, Elbasanit, Kavajës, Peqinit dhe të Gramshit, më 26 Shkurt 1918, i drejtuan një protest qeverisë Austro-Hungareze, kundër çdo mendimi e...

26 Shkurt 1919, mbërriti në Shqipëri ndihma e parë e Kryqit...

Nisur nga informacionet e mbledhura nga Çarl Telford Erikson mbi gjendjen e vështirë në Shqipëri, në Shkurt të vitit 1919, u formua në Itali...

26 Shkurt 1972, përkujtohet sot Zekeria Rexha, shkrimtar

Sot përkujtohet Zekerie Rexha, biri i Gjakovës që vdiq në Tiranë, më 26 Shkurt 1972. Kreu Liceun Kombëtar të Korçës. Studimet e larta për...