Arkivat Përditshëm e hënë shkurt 27th, 2017

27 Shkurt 1807, lindi poeti amerikan Longfellou

Poeti i madh amerikan Henri Uadsford Longfelou, i cili ka lindur, më 27 Shkurt 1807, ka hyrë në bibliotekat dhe shtëpitë shqiptare, që më...

27 Shkurt 1878, andartët grekë dështuan të nxisin trazira në Sarandë

Më 27 Shkurt 1878, banda andartësh grekë të ardhur nga Korfuzi zbarkuan në Lëkurës, në afërsi të Sarandës dhe u përpoqën të nxisnin trazira...

27 Shkurt 1918, lindi Pjetër Dungu, muzikant

Në Shkodër, më 27 Shkurt 1918, u lind Pjetër Dungu, instrumentist, kompozitor dhe veprimtar i shquar i artit tonë muzikor. Ishte një ndër punonjësit...

27 Shkurt 1963, premierë e Molierit në Tiranë, “Borgjezi fisnik”

Shikuesit kryeqytetas, më 27 Shkurt 1963, ndoqën premierën e komedisë së dramaturgut francez Zhan Baptis Molier “Borgjezi fisnik”. Pjesa u vu në skenë nga...

27 Shkurt 1974, letërsia shqiptare prezantohet në vendet nordike

Në Shkurt të vitit 1974, në Oslo të Norvegjisë, u botua vëllimi “Tregime me vepra të shkrimtarëve shqiptarë”, një ndër librat e parë prezantues...

27 Shkurt 1979, Sekretari i Përgjithshwm i OKB-së Peres de Kuelar...

Diplomati peruan Havier Peres de Kuelar, i zgjedhur më 27 Shkurt 1979, zëvëndës Sekretar i Përgjithshëm i Organizatës së Kombeve të Bashkuara dhe tre...

27 Shkurt 1992, u ratifikua konventa për mbrojtjen e fëmijëve

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, i mbledhur në seancën e 27 Shkurtit 1992, ratifikoi “Konventën mbi të drejtat e fëmijës”.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i...