Arkivat Përditshëm e martë shkurt 28th, 2017

28 Shkurt 272, lindi në Nish të Kosovës Kostandini i Madh,...

Në Naissus, sot Nish i Kosovës, në fund të muajit Shkurt 272, u lind Kostandini i Madh, i cili sundoi Perandorinë Romake për më...

28 Shkurt 1208, Papa Inocenti i III i shkruan princit Dhimitër...

Që në shekullin XII, në trojet e sotme të Shqipërisë së Mesme u krijua principata e Arbërisë. Sundimtari i parë i saj ishte Progoni,...

28 Shkurt 1907, lindi ushtaraku Irfan Peshtani

Kolonel Irfan Peshtani, u lind në Berat, më 28 Shkurt 1907. Pas shkollës së mesme ndoqi Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin e Vjenës. Në...

28 Shkurt 1917, lindi Dr. Medar Shtylla

Doktor Medar Shtylla, luftëtar antizogist dhe antifashist, u lind më 28 Shkurt 1917. Pas diplomimit për veterinari dha një ndihmesë të vyer për organizimin...

28 Shkurt 1925, kur linjat e fluturimit lidhnin Shkodrën, Korçën dhe...

Më 28 Shkurt 1925, Kuvendi Kushtetues miratoi ligjin mbi koncensionin e dhënë firmës Adria Aero Loid, që kryente lidhjen ajrore midis qyteteve kryesore shqiptare....

28 Shkurt 1989, sot është dita e minatorëve të Kosovës

Më 28 Shkurt 1989, minatorët kosovarë të minierës së Trepçës filluan grevën e tyre që i dha impulse të reja luftës për liri dhe...

28 Shkurt 1997, u mbajt në ambasadën Çeke ekspozitë ndërkombëtare për...

Më 28 Shkurt 1997, në Ambasadën Çeke në Tiranë u organizua ceremonia për dorëzimin e çmimeve të Ekspozitës së 24 Ndërkombëtare të Lidicit, pranë...