Arkivat Përditshëm e mërkurë mars 1st, 2017

1 Mars 313, lindi strategu dhe perandori me prejardhje ilire Caius...

Më 1 Mars të vitit 313, u lind strategu dhe shtetari i shquar me prejardhje ilire Valeri Krispi (Caius Flavius Valerius Crispus). Ai ishte...

1 Mars 1897, Faik Konica botoi numrin e parë të revistës...

Në Bruksel, më 1 Mars 1897, Faik Konica botoi numrin e parë të revistës “Albania”. Nga viti 1909, ajo filloi të dalë edhe në...

1 Mars 1907, doli në Kajro numri i parë i gazetës...

Sami Kulla nga Prizreni i Kosovës, në bashkëpunim me Anastas Bykun, më 1 Mars 1907, botuan në Kajro të Egjiptit, gazetën e përjavëshme politiko-shoqërore...

1 Mars 1913, u mbajt në Trieste Kongresi i Madh i...

Në Trieste, më 1 Mars 1913, u mbajt Kongresi i Madh me përfaqësues nga të gjithë kolonitë shqiptare; të Shteteve të Bashkuara të Amerikës,...

1 Mars 1928, lindi folkloristi Fatos Mero Rrapaj

Më 1 Mars 1928, lindi folkloristi i shquar Fatos Mero Rrapaj. 55 vjet të jetës së tij ia kushtoi mbledhjes dhe studimit të thesarit...

1 Mars 1937, filloi në Shqipëri fushata për heqjen e ferexheve

Sipas ligjit të miratuar, më 1 Mars 1937, filloi fushata për heqjen e ferexheve. Gratë dhe vajzat shqiptare, nuk duhej të mbulonin fytyrat e...

1 Mars 1993, u miratua strategjia për zhvillimin e turizmit në...

Në mbledhjen e datës, 1 Mars 1993, Këshilli i Ministrave i Republikës së Shqipërisë miratoi strategjinë e zhvillimit të turizmit në Shqipëri.Referencat: Thimi Çollaku /...