Arkivat Përditshëm e enjte mars 2nd, 2017

2 Mars 1444, Kuvendi i Lezhës hodhi themelet e bashkimit të...

Në katedralen e Shën Nikollës në Lezhë, më 1 Mars 1944, u mblodh Kuvendi i Lezhës, që hodhi themelet e bashkimit të shqiptarëve në...

2 Mars 1914, u kurdis në jug të Shqipërisë e ashtuquajtura...

Më 2 Mars 1914, në jug të vendit u kurdis e ashtuquajtura “autonomia e Vorio Epirit”, nën kryesinë e ish zëvendësministrit të jashtëm të...

2 Mars 1925, u miratua Statuti Themeltar i Republikës së Shqipërisë

Kuvendi Kushtetues në mbledhjen e tij, më 2 Mars 1925, miratoi “Statutin Themeltar të Republikës së Shqipërisë”, që e shpallte Shqipërinë Republikë dhe Ahmet...

2 Mars 1925, Ballfon Stamolla vrau në atentat patriotin Luigj Gurakuqi

Në Bari të Italisë, më 2 Mars 1925, në një atentat politik Ballfon Stamolla, vrau patriotin e shquar shkodran Lugj Gurakuqi. Në këtë mënyrë,...

2 Mars 1931, lindi baritoni Ramiz Kovaçi

Në një familje të thjeshtë krutane, më 2 Mars 1931, lindi Ramiz Kovaçi, këngëtar i shquar liriko-dramatik, bariton i njohur i skenës tonë dhe...

2 Mars 1993, u miratua në Shqipëri ligji i “Tatimit mbi...

Kuvendi i Shqipërisë, më 2 Mars 1993, miratoi ligjin “Tatim mbi qarkullimin” si pjesë e reformës ekonomike për kalimin drejt ekonomisë së tregut.Referencat: Thimi Çollaku...

2 Mars 1997, u hapën depot e armatimit, kaosi pllakosi Shqipërinë

2 Marsi i vitit 1997 shënon një ditë të zezë për kombin tonë. Shteti ra, u shpërthyen depot e armatimit nga popullsia civile dhe...

2 Mars 1997, u shpall në Shqipëri “gjendja e jashtëzakonshme”

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, më datë 2 Mars 1997, miratoi me urgjencë ligjin nr.8194, “Për gjëndjen e jashtëzakonshme, në rastet e cënimit të...

2 Mars 1998, premierë në Teatrin Shqiptar të Shkupit e dramës...

Në Teatrin e Dramës Shqiptare në Shkup, më 2 Mars 1998, u shfaq premiera e pjesës “Eshtrat që vijnë vonë” e Teki Dervishit, që...