Arkivat Përditshëm e premte mars 3rd, 2017

3 Mars 1803, lindi Aleksandër Dekamps, autori i pikturës famoze “Valltarët...

Më 1835, doli në publik tablloja “Valltarët Shqipatrë” që tashmë ka hyrë në thesarin e kulturës botërore. Ajo është një nga veprat më të...

3 Mars 1878, u nënëshkrua Traktati famëkeq i Shën Stefanit

Në përfundim të luftës Ruso-Turke, më 3 Mars të vitit 1878, përfaqësuesit e të dy palëve nënshkruan në Shën Stefan, traktatin që u quajt...

3 Mars 1911, doli në Manastir numri i parë i gazetës...

Në qytetin e Manastirit, më 3 Mars 1911, doli numri i parë i gazetës “Drita”, që drejtohej nga publicisti i shquar Muço Qulli e...

3 Mars 1914, Princ Vidi pranoi fronin e Shqipërisë dhe u...

Më 3 Mars 1914, Princ Vidi pranoi fronin e Shqipërisë dhe u quajt Mbreti Vilhelm i I. Pas 4 ditësh, ai arriti në Durrës....

3 Mars 1914, trupat greke lëshuan Korçën

Forcat ushtarake pushtuese greke, më 3 Mars 1914, u detyruan të lënë Korçën dhe në qytet, hyri xhandarmëria shqiptare nën komandën e kolonel Kondulit.Referencat: Thimi...

3 Mars 1934, lindi piloti i Forcave Ajrore Shqiptare, Kolonel Anastas...

Piloti i talentuar i Klasit të Parë dhe Koloneli i Forcave Ushtarake-Ajrore, të Republikës së Shqipërisë, Anastas Ngjela, u lind më 3 Mars 1934....

3 Mars 1937, Komunitetit Musliman i hapi rrugë heqjes së ferexhesë

Këshilli i Përhershëm i Komunitetit Musliman, i mbledhur në Tiranë, më 3 Mars 1937, i hapi rrugën jeshile heqjes së perçes dhe ferexhesë, që...

3 Mars 1937, qarkore e Ministrisë së Arsimit; “Të këndohet Himni...

Ministria e Arsimit me një qarkore të lëshuar, më 3 Mars 1937, i kërkonte të gjithë shkollave të vendit, që para fillimit të mësimit...

3 Mars 1956, u vendosën marrëdhënie diplomatike me Indinë

Më 3 Mars 1956, midis Indisë dhe vendit tonë, u vendosën marrëdhëniet diplomatike dhe konsullore. India është një nga vendet më të mëdha në...

3 Mars 1993, u miratuan një sërë ligjesh për taksat dhe...

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë i mbledhur, më 3 Mars 1993, miratoi disa ligje, që hapin rrugë juridike për kalimin e ekonomisë së vendit...

3 Mars 1997, kuvendi i dalë nga zgjedhjet e vitit 1996...

Më 3 Mars 1997, Kuvendi i Shqipërisë i dalë nga zgjedhjet e 26 Majit 1996, rizgjodhi për herë të dytë në Postin e Presidentit...