Arkivat Përditshëm e shtunë mars 4th, 2017

4 Mars 1448, Venediku caktoi 1000 dukate në vit për atë...

Senati i Republikës së Venedikut, pas vrasjes së Lek Dukagjinit dhe pushtimit të Danjës, më 4 Mars 1448, shpalli vendimin sipas të cilit, personi...

4 Mars 1615, përkujtohet piktori gjerman Hans Fon Ahen; përjetësoi figurën...

Sot përkujtohet përvjetori i vdekjes së piktorit të shquar gjerman Hans Fon Ahen, i cili përjetësoi figurën e strategut të shquar shqiptar Gjergj Basta. Si...

4 Mars 1778, lindi kompozitori i shquar Vivaldi; kompozoi një opera...

Heroi ynë kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeu, është përjetësuar në një seri veprash artistike, që kanë hyrë në fondin e artë të artit botëror. Ai...

4 Mars 1952, u shfaq në teatër pjesa “Revizori” në nder...

Me rastin e 100 vjetorit të vdekjes së shkrimtarit rus Nikolla Gogolit, më 4 Mars 1952, Teatri Popullor, vuri në skenë komedinë aq të...

4 Mars 1930, Qeveria e Koço Kotës i la vendin asaj...

Nën presionin e Romës, qeveria e Koço Kotës, më 4 Mars 1930, detyrohet t’i lerë vendin Pandeli Evangjelit, ku Ministër i Punëve të Jashtme...

4 Mars 1937, shfaqje bamirësie por edhe emancipimi i shoqërisë “Devolli”

Shoqëria kulturore “Devolli”, më 4 Mars 1937, dha një shfaqje bamirësie për të ndihmuar të varfrit dhe të uriturit. Trupa teatrore shfaqi komeditë e...

4 Mars 1933, filloi botimin revista e parë për fëmijë “Vatra...

Më 4 Mars 1933, filloi botimin revista e parë për fëmijë “Vatra e rinise”, që dilte nga shkrimtari dhe gazetari Vasil Xhaçka. Veç shkrimeve...

4 Mars 1993, u hap në Tiranë Galeria e Parë private...

Më 4 Mars 1993, në Tiranë, u hap Galeria e Parë private e arteve figurative “TE&Gi” me drejtor Tefik Dedej. Në ditën e përurimit...

4 Mars 1998, marrëveshje në fushën e mbrojtjes me Poloninë

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, i mbledhur në seancë plenare, më 4 Mars 1998, ratifikoi “Marrëveshjen midis Ministrisë së Mbrojtjes të Republikës së Shqipërisë...