Arkivat Përditshëm e diel mars 5th, 2017

5 Mars 1578, Onufri pikturoi kishën në kalanë e Beratit

Në kishën e Shën Mërisë së Vllahernës, në kalanë e Beratit, ikonografi ynë i shquar Nikolla Onufri, pikturoi në Mars të vitit 1578, “Skenën...

5 Mars 1905, lindi boksieri i famshëm shqiptar Rafail Dishnica

Më 5 Mars 1905 u lind boksieri i njohur shqiptar Rafail Dishnica. Fëmijërinë e kaloi në Fier dhe më pas u vendos në Dishnicë...

5 Mars 1908, çeta e Çerçiz Topullit bëri luftë të...

Mihal Grameno, si pjesëmarrës i asaj që ka hyrë në historinë tonë si “Lufta e Mashkullorës”, ka lënë  kujtimet e tij për 5 Marsin....

5 Mars 1919, gazeta “Dielli” shkruan: shpresat e Shqipërisë mbeten vetëm...

Pas shpërbërjes së Austro-Hungarisë, në Konferencën e Paqes në Paris, sikurse shkruan, më 5 Mars 1919, gazeta “Dielli”, që botonin mërgimtarët tanë në Boston,...

5 Mars 1927, u formua kabineti i Ahmet Zogut

Në fillim të Marsit 1927, u formua kabineti i ri, që kryesohej nga Amet Zogu. Në përbërjen e tij hynte, Petro Poga-Ministër i Drejtësisë,...

5 Mars 1937, u nda nga jeta Osman Haxhiu, figurë qëndrore...

Sot përkujtohet Osman Haxhiu një nga udhëheqësit dhe heronjtë e Luftës së Vlorës. Veprimtaria e tij fillon me shpalljen e pavarësisë dhe krijimin e...

5 Mars 1993, marrëveshje të rëndësishme me Poloninë

Ndërmjet Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës së Polonisë, më 5 Mars 1993, në Varshavë u nënshkruan “Marrëveshja mbi bashkëpunimin ekonomik...