Arkivat Përditshëm e hënë mars 6th, 2017

6 Mars 1913, ushtria greke pushtoi Janinën

Gjatë Luftës Ballkanike, më 6 Mars 1913, ushtritë greke pushtuan Janinën dhe më pas gjithë Shqipërinë e Jugut, përveç Vlorës dhe Beratit. Pushtimi u...

6 Mars 1920, krerët e veriut lidhin besën në Shkodër për...

Pas Kongresit të Lushnjës, më 6 Mars 1920, në Shkodër u mblodh Komisioni i Qytetit dhe Bajraktarëve e Krenave të Maleve të Rretheve, i...

6 Mars 1922, lindi Qemal Draçini, gazetar e pedagog

Në Shkodër, më 6 Mars 1922, lindi Qemal Draçini, pedagog, gazetar, dhe shkrimtar i njohur. Ai ndoqi studimet për jurist në Firence të Italisë....

6 Mars 1925, u përfundua traktati për bashkëpunim me Italinë...

Më 6 Mars 1925, u përfundua “Protokolli final” i “Traktatit të tregëtisë dhe lundrimit”, të lidhur në Romë, midis Qeverisë Shqiptare dhe Qeverisë italiane,...

6 Mars 1937, Parlamenti shqiptar miratoi ligjin “Mbi ndalimin e mbulimit...

Parlamenti shqiptar, më 6 Mars 1937, miratoi Ligjin “Mbi ndalimin e mbulimit të fytyrës”. Në nenin 1 të këtij ligji thuhej: “Ndalohen femnat me...

6 Mars 1997, Shqipëria aderoi në konventat për sigurinë të aviacionit

Më 6 Mars 1997, Republika e Shqipërisë aderoi në konventat “Për kundërvajtje dhe akte të tjera të kryera në bordin e avionit”, nënshkruar në...

6 Mars 1995, Shqipëria mori pjesë në konventën e OKB-së...

Më 6 Mars 1995, në kryeqytetin e Danimarkës, Kopenhagen, u hap Konferenca e nivelit të lartë të Organizatës së Kombeve të Bashkuara për zhvillimin...