Arkivat Përditshëm e martë mars 7th, 2017

Ekspozitë në Korçë: 121 vjet mësonjtore shqipe

Qëndra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë, Senati Rinor Korcë, Bashkia Korcë dhe Arkivi Qëndror i Shtetit, më 7 Mars 2008, në Muzeun Kombëtar të Arsimit...

Ekspozitë me rastin e “120 vjetorit të mësonjëtores shqipe”, Korçë më...

Me rastin e 120-vjetorit të hapjes së shkollës së parë shqipe në Korçë më 7 Mars 1887, Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) në...

7 Mars 1827, lindi Kostandin Kristoforidhi

Shqipëria sot kremton ditëlindjen e Kostandin Kristoforidhit, një nga studiuesit më të shquar të shekullit të XIX. U lind në një familje argjendari në...

7 Mars 1887, u hap në Korçë shkolla e parë...

Më 7 Mars 1887, në Korçë, u hap shkolla e parë zyrtare shqipe. Ja si e kujton Koço Grameno, një nga nxënësit e parë...

7 Mars 1914, Princ Vidi mbërriti në Durrës

Princ Vidi, i shoqëruar gjatë lundrimit nëpër detin Adriatik nga disa luft-anije të Austro-Hungarisë, Anglisë, Francës dhe Italisë, zbriti, më 7 Mars 1914, në...

7 Mars 1919, Turhan Pasha i kërkon ShBA-së të pushtojë...

Para rrezikut të coptimit dhe pushtimit të Shqipërisë, Turhan Pasha, më 7 Mars 1919, i dërgoi Konferencës së Parisit, një notë më anën e...

7 Mars 1932, lindi shkrimtari Naum Prifti

Shkrimtari Naum Prifti, lindi në Rehovë të Kolonjës, më 7 Mars 1932. Kreu studimet e larta në Universitetin e Tiranës. Pas diplomimit për gjuhë-letërsi...

7 Mars 1967, u hap tek Mësonjtorja në Korçë “Muzeu...

Në ndërtesën e Mësonjtores së parë shqipe në Korçë, më 7 Mars 1967, u hap “Muzeumi Kombëtar i Arsimit”, ku janë ekspozuar dhe ruhen...

7 Mars 1993, marrëveshje bashkëpunimi me Turqinë në arsim e kulturë

Në Stamboll, më 7 Mars 1993, midis Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës Turke, u përfundua “Programi i shkëmbimeve kulturore, arsimore...