Arkivat Përditshëm e mërkurë mars 8th, 2017

8 Mars 1650, raport i Mark Skurës për shkollën shqipe të...

Nga raporti i Mark Skurës, që mban datën 8 Mars 1650, mësojmë për veprimtaritë e shkollës shqipe të Kurbinit. Siç dihet, ajo është hapur...

8 Mars 1847, lindi Ndue Bytyçi mësues e përkthyes

Mësuesi, shkrimtari dhe përkthyesi kosovar, Ndue Bytyçi, u lind në një fshat afër Shkupit, më 8 Mars 1847. Pas përfundimit të Kolegjit Jezuit të...

8 Mars 1862, lindi Dhimitër Ilo jurist e gazetar

Në qytetin e Korçë, më 8 Mars 1862, u lind Dhimitër Ilo, jurist dhe gazetar, që ka lënë gjurmë në historinë e vendit tonë....

8 Mars 1902, u lind shkrimtari Et’hem Haxhiademi

Në Elbasan, më 8 Mars 1902, u lind Et’hem Haxhiademi, dramaturgu më i shquar i periudhës së pavarësisë, i pajisur më një kulturë të...

8 Mars 1910, 8 Marsi u zyrtarizua si dita ndërkombëtare e...

Më 8 Mars 1910, me propozimin e Klara Cetkinit, Konferenca Ndërkombëtare e Socialistëve, e mbledhur në Kopenhagen të Danimarkës, vendosi që kjo datë të...

8 Mars 1998, u përurua në Shkup pllaka përkujtimore në shtepinë...

Me vendim të Qeverisë Maqedonase, më 8 Mars 1998, në Shkup, u përurua pllaka përkujtimore, në shtëpinë ku kaloi fëmijërinë e saj Gonxhe Bojaxhiu,...