Arkivat Përditshëm e enjte mars 9th, 2017

9 Mars 1750, u themelua në Voskopojë “Akademia e re”, shkollë...

Një grup intelektualësh shqiptarë, me ndihmën e disa esnafëve dhe tregëtareve voskopojarë dhe korçarë, themeluan më 1750, "Akademinë e re" të Voskopojës, mësonjëtore me...

9 Mars 1907, lindi në Shkodër piktori Zef Kolombi

Bota magjike e ngjyrave, sot kremton përvjetorin e lindjes së piktorit dhe arsimtarit të devotshëm, Zef Kolombi. U lind në Sarajevë, në një familje...

9 Mars 1923, doli në Tiranë numri i parë i gazetës...

Më 9 Mars 1923, në Tiranë, doli numëri i parë i gazetës së përjavëshme "Rrufeja". E drejtonte ekonomisti dhe gazetari, Haxhi Jusuf Banka. Fletorja...

9 Mars 1927, u formua shoqëria tregtare SITA me një kapital...

Shoqëria aksionere SITA, u themelua më 9 Mars 1927, me një kapital një milion franga ari. Më vonë, me dy emisione aksionesh të reja,...

9 Mars 1937, në shtypin shqiptar kërkohej censurimi i filmave me...

Më 9 Mars 1937, shtypi i kryeqytetit nisur nga "Ligji i shtypit", që kishte vendosur censurën mbi botimet, kërkoi "vendosjen e kontrollit mbi filmat...

9 Mars 1937, Ministri i Arsimit Faik Shatku përshëndet botimin e...

Ministri i Arsimit Faik Shatku, më 9 Mars 1937, përshëndeti studjuesin dhe albanologun italian Angelo Leoti në Romë, për botimin e fjalorit të madh...

9 Mars 1993, Shqipëria aderoi në konventën për mbrojtjen e veprave...

Republika e Shqipërisë, më 9 Mars 1993, aderoi në Konventën e Bernës "Për mbrojtjen e veprave letrare dhe artistike".Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës...

9 Mars 1993, Aldona Elezi nga Burreli mori kurorën e Miss...

Kurorën e Miss Shqipërisë, më 9 Mars 1993, e mori Aldona Elezi nga Burreli. Spektakli u përgatit nga regjizori Petri Bozo, me skenar të...

9 Mars 1994, Parlamenti ratifikoi marrëveshjen e kredisë bujqësore për...

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, i mbledhur, më 9 Mars 1994, ratifikoi marrëveshjen e kredisë për zhvillimin rural të zonës verilindore, që u lidh...

9 Mars 1997, partitë politike shqiptare nënëshkruan Deklaratën e Pajtimit Kombëtar

Dhjetë partitë kryesore politike, përpara situatës katastrofike që ndodhej vendi, u mblodhën, më 9 Mars 1997 në Presidencë, për gjetjen e një zgjidhje politike...