Arkivat Përditshëm e premte mars 10th, 2017

10 Mars 1902, komiteti i Bukureshtit kërkon nga fuqitë e mëdha...

Komiteti Ekzekutiv i Bukureshtit, më 10 Mars 1902, i dërgoi një memorandum ambasadorëve të Gjermanisë, Anglisë, Austro-Hungarisë, Francës, Italisë dhe Rusisë, në Stamboll me...

10 Mars 1907, u botua në Sofje numri i parë i...

Në kryeqytetin Bullgar Sofje, më 10 Mars 1907, mërgimtarët tanë botuan numrin e parë të gazetës "Shkopi". Atë e drejtonte patrioti Athanas Tashko. Lënda...

10 Mars 1914, At Fan Noli kreu shërbesë fetare në Durrës...

At Fan Noli, më 10 Mars 1914, kreu një shërbesë fetare në sheshin para pallatit mbretëror në Durrës, për nder të Princ Vidit. Një...

10 Mars 1937, nisën punimet për ndërtimin e burgut të Burrelit

Më 10 Mars 1937, shtypi i kohes shkruan për ceremonine e fillimit te punimeve për ndërtimin e burgut famëkeq të Burrelit. Gazeta "Drita" e...

10 Mars 1956, premierë në Teatrin Popullor e dramës “Qengji...

Më 10 Mars të 1956, trupa e Teatrit Popullor dha premierën e drames "Qengji i tërbuar" të autorit rumun Aurel Baçanga. Pjesa u vu...

10 Mars 1992, Kinostudio “Shqipëria e Re” mori pjesë në Festivalin...

7 deri më 10 Mars 1992, u zhvillua Festivali Ndërkombëtar i Kinematografisë në Nurenberg të Gjermanisë. Kinostudio "Shqipëria e Re" mori pjesë me filmat...

10 Mars 1998, premierë në TVSh e dramës “Muzeu” të Kasëm...

Në ekranin e Televizionit Publik, më 10 Mars 1998, u dha premiera e dramës "Muzeu" të Kasem Trebeshinës, me regji të  Gazim Kasmit. Kjo...