Arkivat Përditshëm e shtunë mars 11th, 2017

11 Mars 1851, u luajt për herë të parë opera “Rigoleto”

Me 11 Mars 1851, në teatrin "Feniçe" të Venedikut, u dha premiera e operas "Rigoleto", kryevepër e Xhuzepe Verdit. Që nga ajo kohë, "Rigoleto"...

11 Mars 1911, doli në Bullgari numri i parë i gazetës...

Në kryeqytetin Bullgar, më 11 Mars 1911, doli numri i parë i gazetës "Liri e Shqipërisë". Gazeta drejtohej nga Kristo Luarasi dhe dilte tri...

11 Mars 1920, repartet ushtarake Franceze i dorëzuan Shkodrën forcës kombëtare...

Repartet ushtarake të pushtimit francez, me kërkesën e Qeverisë të dalë nga Kongresi i Lushnjës, me 11 Mars 1920, i dorëzuan asaj qytetin e...

11 Mars 1923, u mbajt në Korçë demostrata e bukës

Më 11 Mars 1923, arsimtarët dhe nxënësit korçare, u bashkuan me "demostratën e bukës" të bashkëqytetarëve të tyre. Gjëndja e rëndë ekonomike dhe uria...

11 Mars 1933, lindi aktori shqiptar Vangjel Heba

Në qytetin e Durrësit, me 11 Mars 1933, u lind aktori i skenës dhe ekranit shqiptar Vangjel Heba, "Artist i Merituar". Rrugën e artit...

11 Mars, lindi heroi i demokracisë Azem Hajdari

Në Tropojë, më 11 Mars 1963, u lind Azem Hajdari, udhëheqës i lëvizjes studentore, një nga themeluesit e Partisë Demokratike, anëtar i kryesisë së...

11 Mars 1981, u vendosën marrëdhëniet diplomatike me Japoninë

Ndërmjet Shqipërisë dhe Japonisë, më 11 Mars 1981, për herë te parë u vendosen marrëdhëniet diplomatike dhe konsullore. Japonia është një nga vendet më...

11 Mars 1989, koncert i madh i orkestrës së RTSh-së nën...

Dëgjuesit kryeqytetas ndoqën, më 11 Mars 1989, koncertin e Orkestres së Radio-Televizionit Shqiptar nën drejtimin e dirigjentit Eno Koco. Me mjeshteri te lartë u...