Arkivat Përditshëm e diel mars 12th, 2017

12 Mars 1903, në Kongresin e Shoqërisë Patriotike “Drita” u kërkua...

Në Bukuresht, më 12 Mars 1903, u mbajt Kongresi i Shoqërisë Patriotike "Drita", ku ndër çështjet kryesore ishte ideja e një jete institucionale kishtare...

12 Mars 1921, u hap në Korçë e kinemaja e parë...

Më 12 Mars 1921, artdashësit dhe veteranët e kinemasë, Thoma Turtulli, Dhimitër Mano dhe Nasi Aristidhi hapën në Korcë kinemanë e parë publike, që...

12 Mars 1923, u mbajt Kongresi Muhamedan me përfaqësues nga e...

Në Tiranë, më 12 Mars 1923, filloi punimet Kongresi Muhamedan me përfaqësues nga e gjithe Shqipëria. Kongresi shpalli Autoqefalinë e Xhamise Shqiptare, duke e...

12 Mars 1923, protestuesit e uritur kërkuan të hapen hambarët e...

Në muajt e parë të vitit 1923, zija e bukës u shfaq me një forcë kërcënuese në të gjithë vendin. Që nga Malësia e...

12 Mars 1933, lindi piktori Sali Shijaku

Në një familje të  thjeshtë tiranase u lind, më 12 Mars 1933, Sali Shijaku, piktori që me penelin e tij përjetësoi heroizmin e popullit...

12 Mars 1938, hyri në fuqi ligji mbi tregëtine e jashtme

Në Fletoren Zyrtare, të datës 12 Mars 1938, u botua "Ligji mbi tregëtinë e  jashtme". Ai ndalonte importin e mallrave nga shtetet me "bilanc...

12 Mars 1938, nisi puna për modernizimin e skelës në portin...

Në fillim të vitit 1938, pra një vit para agresionit fashist kundër vendit tonë, filluan punimet për modernizimin e skelës së Durrësit, u nënshkrua...

12 Mars 1991, pas 50 vitesh u rilejua me ligj prona...

Për herë të parë pas 50 vjet ekonomie të centralizuar, me Dekretin e datës 12 Mars 1991, lejohej dhe mbrohej prona private dhe veprimtaria...

12 Mars 1992, ndërroi jetë poeti i madh Martin Camaj

Më 12 Mars 1992, ndërroi jetë Martin Camaj, një ndër personalitetet më të shquara të kulturës shqiptare. Vargjet e para i përmblodhi në vëllimin...