Arkivat Përditshëm e hënë mars 13th, 2017

Ekspozitë me rastin e 124 vjetorit të shkollës së parë shqipe...

Në një nga lagjet më të vjetra të qytetit, e njohur si lagjia “Burimat”, fare pranë shtëpisë së Lasgush Poradecit, në një ndërtesë dykatëshe...

13 Mars 1881 u lind në Jemen diplomati shqiptar Rauf Fico

Në Sana të Jemenit më 13 Mars 1881, u lind Rauf Fico, shtetar dhe diplomat shqiptar. Pas diplomimit në Universitetin e Stambollit zuri poste...

13 Mars 1908 trimat e Çerçiz Topullit vranë bimbashin në Gjirokastër

Luftëtarët e çetës së Çerçiz Topullit, Bajram Ligu dhe Lek Dushi, më 13 Mars 1908, vranë në mes të Gjirokastrës bimbashin turk. Në rrugën...

13 Mars 1912, marrëveshja sllave për të nxjerrë Serbinë në detin...

Më 13 Mars 1912, u përfundua marrëveshja bullgaro-serbe, e cila e copëtonte Shqipërinë dhe i hapte rrugën Serbisë për dalje në Adriatik. Ajo përmbante...

13 Mars 1930 deputetët çifligarë kundërshtuan programin ekonomik të qeverisë së...

Më 13 Mars 1930, Qeveria e Pandeli Evangjelit, paraqiti para Parlamentit programin e saj. Çështja e reformës agrare u kundërshtua nga deputetët çifligarëReferencat: Thimi Çollaku...

13 Mars 1930 lindi gazetari Fuat Bozgo

Një nga veteranët e Radio-Tiranës dhe Televizionit Shqiptar Fuat Bozgo, u lind në Gjirokastër, më 13 Mars 1930. Në vendlindje mori mësimet e para,...

13 Mars 1977 kostumografi Izet Curri u nderua në Francë me...

Tre dekada më parë, më 13 Mars 1977, kostumografi i dëgjuar shqiptar Izet Curri, u nderua me çmimin "Unaza e artë", vlerësimi më i...

13 Mars 1999 koncert i madh i TOB në nderim të...

Për të nderuar veprën dhe krijimtarinë e koreografit Gëzim Kaceli, Artist i Merituar, i cili ndërroi jetë në Bolonja të Italisë në moshën 66-vjeçare...