Arkivat Përditshëm e mërkurë mars 15th, 2017

Profesori gjerman i fotografisë Rudolf Schafer në QMKSH

Me mbi 10.000 fotografi në arkiva, Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë, nuk mund të  mos vizitohej nga profesori Rudolf Schafer. Ai po punon për...

15 Mars 1848, sot është dita kombëtare e Hungarisë mike

15 Marsi i vitit 1848, është dita e shpërthimit të Revolucionit në Hungari, festa kombëtare e këtij vendi me të cilin Shqipëria ka marrëdhënie...

15 Mars 1875, lindi Faik Konica, një nga figurat më të...

Faik Konica një nga figurat më të ndritura të kulturës, politikës dhe diplomacisë shqiptare lindi në Konicë, më 15 Mars 1875. Pas përfundimit të...

15 Mars u formua dhe doli në mal çeta e Bajo...

Më 15 Mars 1906, Bajo Topulli me 13 luftëtarë, doli malit për liri dhe formoi çetën e parë të armatosur. Me këtë, ai deshte...

15 Mars 1912, lindi Mit’hat Arianiti, gazetar

Gazetari dhe humoristi, një nga bashkëpunëtorët e parë të Radio-Tiranës, Mit'hat Arianiti, u lind në Mallakastër, më 15 Mars 1912. Emri i tij ndeshet...

15 Mars 1925, Presidenti shqiptar Ahmet Zogu dekretoi ligjin për formimin...

Më 15 Mars 1925, kryetari i Republikës Ahmet Zogu, dekretoi Ligjin mbi Marëveshjen e nënshkruar nga Ministri i Financave Mufit Libohova dhe përfaqësuesi Italian...

15 Mars 1943, u nënshkrua Protokolli Dalmaco-Këlcyra

Më 15 Mars 1943, u nënshkrua Protokolli Dalmaco-Këlcyra, që vendoste baza juridike të bashkëpunimit dhe bashkërendimit të forcave, midis pushtuesve fashistë dhe kolaboracionistëve shqiptarë.Referencat: Thimi...

15 Mars 1991, vendosja e marrëdhënieve diplomatike mes SHBA

Midis Qeverisë së Republikës Popullore Socialiste të Shqipërisë dhe Qeverisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës, më 15 Mars 1991, u përfundua Memorandumi i...

15 Mars 2000, Shqipërisë aderoi në Konventën “Për mbrojtjen e fonogrameve”

Më 15 Mars të vitit 2000 Republika e Shqipërisë aderoi në Konventën Ndërkombëtare "Për mbrojtjen e prodhuesve të fonogrameve kundër riprodhimit të paautorizuar të...