Arkivat Përditshëm e enjte mars 16th, 2017

16 Mars 455 u vra nga kundërshtarët pinjolli i fundit i...

Në Romë, më 16 Mars të vitit 455, u vra nga kundërshtarët e tij Valentiniani III, pinjoll i fundit i dinastisë iliriane Flavi, që...

16 Mars 1902 u shfaq në teatrin “Bulevard” të Bukureshtit drama...

Në sallën e teatrit "Bulevard" të Bukureshtit, më 16 Mars 1902, bashkëatdhetarët tanë të mërguar atje, shfaqën për të dhjetën herë dramën "Besa" të...

16 Mars 1902 lindi Artisti i Merituar Sokrat Mio

Regjizori Sokrat Mio, Artisti i Merituar, u lind më 16 Mars 1902. Studimet për regji i mbaroi në Akademinë Dramatike-muzikore në Paris. Pas diplomimit...

16 Mars 1922 lindi dramaturgu Besim Levonja, “Artist i Merituar”

Dramaturgu dhe aktori i njohur i skenës shqiptare Besim Levonja, "Artist i Merituar" u lind, më 16 Mars 1922. Rrugën artistike e nisi në...

16 Mars 1925, Presidenti dekretoi zgjedhjet parlamentare

Presidenti i Republikës, më 16 Mars 1925, dekretoi zgjedhjet e reja parlamentare.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

16 Mars 1937, Mbreti Zogu I urdhëroi hapjen e kurseve kundër...

Më 16 Mars 1937, Mbreti Zogu I, urdhëroi hapjen e kurseve të para kundër analfabetizmit për gratë dhe vajzat, që nuk dinin shkrim e...

16 Mars 1998, u përkujtuan me një ceremoni të përshpirtshme viktimat...

Me qindra mijë kosovarë u mblodhën, më 16 Mars 1998, në të gjitha kishat katolike të Ipeshkvisë së Kosovës në meshën e përshpirtshme, që...