Arkivat Përditshëm e premte mars 17th, 2017

22 Mars 2017. Ekspozitë me rastin e lindjes së Imam Aliut,...

Nën përkujdesjen e posaçme të  Kryegjyshit Botëror Dede Baba Edmond Brahimaj, me rastin e lindjes së Imam Aliut, do të organizohen një sërë aktivitetesh...

17 Mars 1863, lindi në Nivicë patrioti Asim Dino

Në Nivicë të Kurveleshit, më 17 Mars 1863, u lind patrioti Asim Dino. Në vitin 1907, emigroi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe...

17 Mars 1903, Konsulli rus përshkruan luftën e rreptë të Shqiptarëve...

Kryengritësit kosovarë, më 17 Mars 1903, pas luftimesh të ashpra çliruan Vushtrinë dhe iu drejtuan Mitrovicës, ku ishin përqëndruar mbi 3000 ushtarë turq. Pushtuesit...

17 Mars 1914, u formua qeveria e Princ Vidit

Vilhelmi I, sic u quajt Princ Vidi, kur erdhi në krye të shtetit shqiptar, më 17 Mars 1914, formoi qeverinë e parë shqiptare, të...

17 Mars 1932 , Mbretëria Shqiptare aderoi në Konventën, që ndalon...

Më 17 Mars 1932, Mbretëria Shqiptare aderoi në Konventën Ndërkombëtare, që ndalon punën me turne të natës për gratë. Ky dokument, u pranua në...

17 Mars 1916, lindi Heroi i Popullit Asim Zeneli

Në Progonat, më 17 Mars 1916, u lind Asim Zeneli, ushtarak, luftëtar, antifashist, Hero i Popullit. Kreu studimet e larta, në Akademinë Ushtarake të...

17 Mars 1920, lindi gazetari i RTSH Marash Berisha

Marash Berisha, punonjës i vjeter i radios dhe televizionit, u lind ne Kurrec-Grudë të Malësisë së Madhe në Mal të Zi, më 17 Mars...

17 Mars 1937, u formua Banda Muzikore Mbretërore

Me rastin e krijimit të Bandës Mbretërore, më 17 Mars 1937, Këshilli Ministrave akordoi një fond prej rreth 27 mijë franga ari për blerjen...

17 Mars 1948, u rivendosën marrëdhëniet diplomatike me Rumaninë

Më 17 Mars 1948, midis vendit tonë dhe Rumanisë, u vendosën marrëdhëniet diplomatike, që ishin ndërprerë pas pushtimit të Shqiperisë nga ushtritë fashiste të...

17 Mars 1970, lindi në Lushnjë futbollisti Saimir Malko

Futbollisti ynë Saimir Malko u lind, më 17 Mars 1970, në Lushnjë. Që nga mosha 15 vjeçare, është marrë me sportin e futbollit. Deri...

Mars 1992, Gasper Kiçi botoi në ShBA “Fjalorin e sinonimeve të...

Në Mars të vitit 1992, në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, doli "Fjalori i sinonimeve të gjuhës shqipe", me autor bashkëatdhetarin tonë Gasper Kiçi....