Arkivat Përditshëm e shtunë mars 18th, 2017

18 Mars 1268, u ndërtua Manastiri i Apollonisë

Në vitin 1268, u ndërtua Manastiri i Apollonisë, afër Fierit të sotëm, që së bashku me kishën e tij, përbën një asambël madhështor të...

18 Mars 935, lindi Sami Zeka mjek dhe poet

Në Kuç të Kurveleshit, më 18 Mars 1935, u lind Sami Zeka, mjek dhe poet i lindur si shumica e labëve. Pas maturës. i...

18 Mars 1977, u shua ushtaraku patriot Ihsan Hydi

Më 18 Mars 1977, ndërroi jetë ushtaraku dhe mësuesi Ihsan Hydi. Lindi në Elbasan në vitin 1905. Mësimet e para i mori në vendlindje...

18 Mars 1993, marrëveshje me Austrinë për investimet dhe tranportin ajror

Në kryeqytetin austriak, Vjenë, më 18 Mars 1993, ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Austrisë, u nënshkrua marëveshja "Për nxitjen dhe mbrojtjen e...

18 Mars 1993, Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Manfred Verner vizitoi...

Më 18 deri 20 Mars 1993, Manfred Verner, në atë kohë Sekretar i Përgjithshëm i NATO-s, vizitoi vendin tonë.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës...

18 Mars 1998, u hap ekspozita me punime të panjohura të...

Në Qëndrën e Shtypit të Komunitetit Europian në Tiranë, më 18 Mars 1998 u hap ekspozita me punime të panjohura të Piktorit të Popullit...