Arkivat Përditshëm e diel mars 19th, 2017

19 Mars 1703, lindi piktori Feliçe Skavioni, autor i shumë punimeve...

Më 19 Mars të vitit 1703, u lind piktori venecian Feliçe Skavioni, autor i shumë kompozimeve me temë historike. I frymëzuar nga miqësia me...

19 Mars 1879, Komiteti i Stambollit miratoi alfabetin e unifikuar ...

Një komision posaçëm i Komitetit të Stambollit, i përbërë nga atdhetarët e shquar  Jani Vreto, Pashko Vasa, Sami Frashëri, Hoxha Tasini dhe Koto Hoxhi,...

19 Mars 1919, lindi mjeku Stefan Çilka

Në qytetin e Korçës, më 19 Mars 1909, lindi Stefan Çilka, një nga mjekët e parë që gjithë jetën e shkriu në shërbim të...

19 Mars 1923, protestuesit në Vlorë shpërthyen depot e drithit dhe...

Në vitin 1923, kur e gjithë Shqipëria ishte e mbërthyer në darën e varfërisë dhe të zisë së bukës, pati shumë revolta dhe trazira....

19 Mars 1936, u nënshkruan marrëveshjet me Italinë fashiste

E mbërthyer nga kriza ekonomike dhe financiare, Qeveria e Tiranës, më 19 Mars 1936, nënshkroi me qeverinë fashiste të Musolinit 11 marrëveshje, qe praktikisht...

19 Mars 1942, lindi në Mallakastër Prof. Fatmir Shehu, inxhinier i...

Bota shkencore shqiptare sot kremton përvjetorin e lindjes së profesor Fatmir Shehut, inxhinjerit të shquar, për përpunimin e vendburimeve të naftës dhe të gazit....