Arkivat Përditshëm e hënë mars 20th, 2017

20 Mars 1592, arbëreshi Lek Matranga përktheu në shqip katekizmën “E...

Lek Matranga përfundoi, më 20 Mars 1592, përkthimin në shqip të katekizmës "E mbesuame e kërshtere". Ky është një ndër përkthimet e para në...

20 Mars 1752, lindi sulltani i Perandorisë Osmane Abdyl Hamiti...

Më 20 Mars 1725, u lind Abdyl Hamiti I, sulltan i Perandorisë Osmane, ku bënte pjesë edhe vendi ynë, që ishte pushtuar pas vdekjes...

20 March 1802, letter of Ali Pash Tepelena for the king...

The letter of Ali Pasha, dated on March 20th, 1802 is addressed to the king of the two Sicilies to which presents the dealer...

20 Mars 1827, Bibla, libri më i lexuar në botë u...

Në Korfuz, në Mars 1827, Vangjel Meksi shqipëroi dhe botoi "Dhjatën e Re". Libri u botua në kujdesin e Grigor Gjirokastritit, u përhap në...

20 March 1880, was born in Vranisht of Vlora the patriot...

In Vranisht of Vlora, on March 20th, 1880, was born the undefeated fighter Sali Murati, Hero of the Nation. Since in his youth, he...

20 Mars 1913, populli shqiptar mësoi për vijën e kufijve të...

Më 20 Mars 1913, populli shqiptar mësoi për vijën e kufijve veriorë të vendosur në Konferencën e Ambasadorëve në Londër dhe cungimin e atdheut....

20 Mars 1917, lindi në Elbasan Roza Buda, një prej mjekeve...

Në një familje intelektuale elbasanase, më 20 Mars 1917, u lind Roza Buda një nga mjeket e para shqiptare. Mësimet e para i mori...

20 Mars 1948, premierë në Teatrin Popullor e komedisë “Gishti para...

Në skenën e Teatrit Popullor, më 20 Mars 1948, u luajt komedia "Gishti para hundës" e Juzha Hurvatit. Pjesa u vu, me regji të...