Arkivat Përditshëm e martë mars 21st, 2017

21 Mars 1821, rol i pa diskutueshëm i shqiptarëve në rebelimin...

Në janar të vitit 1821 në Vllahi të Rumanisë shpërtheu një kryengritje popullore kundër feudalëve vendas dhe pushtuesve osmanë. Kryengritja udhëhiqej nga Tudor Vladimiresku....

21 Mars 1821, lindi në Strugë patrioti Dr. Ibrahim Temo

Në Strugë, më 21 Mars 1865, u lind mjeku dhe patrioti Ibrahim Temo. Pas mësimeve të para në vendlindje, vazhdoi shkollën në Stamboll, ku...

21 Mars 1880, udhëheqësit shqiptarë krijuan në Gjakovë “Lidhjen e re...

Udhëheqësit më aktivë të Lidhjes së Prizrenit Sulejman Vokshi e Ahmet Korenica nga Gjakova, Ali Ibra nga Gashi, Haxhi Jusufi nga Prizreni, etj, duke...

21 Mars 1903, u botua në Sofje numri i parë i...

Mërgimtarët shqiptarë në Bullgari, më 21 Mars 1903, botuan në Sofje numërin e parë të gazetës "Vetëtima". Ajo dilte një herë në dy javë...

21 Mars 1903, trupat franceze ulën Flamurin kombëtar në Korçë

Në Korçë, më 21 Mars 1919, trupat pushtuese franceze ulën flamurin tonë kombëtar. U shkel kështu protokolli i Dhjetorit 1916, që shpallte "Krahinën Autonome...

21 Mars 1933, lindi shkrimtari Odhise Grillo

Shkrimtari dhe gazetari Odhise Grillo u lind, më 21 Mars 1933. Mësimet e para i mori në Vuno. Më pas, vazhdoi arsimimin në kryeqytet....

21 Mars 1953, premierë e “Otellos” në Teatrin Popullor

21 Marsi i vitit 1953, është një datë e shënuar e skenës shqiptare. Atë ditë, për herë të parë, artistët profesionistë shqiptarë luajtën një...

21 Mars 1996, Kuvendi i Shqipërisë miratoi ligjin për shërbimin...

Kuvendi i Shqipërisë, më 21 Mars 1996, miratoi dy ligje të rëndësishme: Ligjin "për shërbimin Civil në Republikën e Shqipërisë" dhe "Për kinematografinë".Referencat: Thimi Çollaku...