Arkivat Përditshëm e mërkurë mars 22nd, 2017

Ekspozitë në Kryegjyshatën Botërore Bektashiane

QMKSH organizoi një ekspozitë në sëlinë e Kryegjyshatës Botërore Bektashiane në Tiranë . U paraqitën botime të veprave  origjinale të Sami Frashërit në osmanisht,...

Ekspozitë në Kryegjyshatën Botërore Bektashiane

QMKSH organizoi një ekspozitë në sëlinë e Kryegjyshatës Botërore Bektashiane në Tiranë . U paraqitën botime të veprave  origjinale të Sami Frashërit në osmanisht,...

22 Mars 1373, përfundoi qëndisja e veprës “Epitafi i Gllavenicës”

Epitafi i Gllavenicës, është një nga objektet më të rëndësishme të besimit ortodoks që është ruajtur dhe ka ardhur deri në ditët tona. Qëndisja...

22 Mars, shënohet sot dita ndërkombëtare kundër diskriminimit

Sot, në të gjithë botën festohet "Dita Ndërkombëtare e Luftës për likujdimin e diskriminimit racial".Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

22 Mars 1992, zgjedhjet e dyta pluraliste në Shqipëri i...

Më 22 Mars 1992, u zhvilluan zgjedhjet e dyta pluraliste në Shqipëri, ku shumicën në Parlament e fitoi Partia Demokratike. Pas zgjedhjeve, Presidenti Ramiz...

22 Mars 1932, u nda nga jeta korifeu gjerman Johan...

Sot përkujtohet përvjetori i vdekjes së njërit prej korifenjëve të kulturës gjermane dhe asaj botërore, Johan Volfgang Gëte. Nga krijimtaria e tij e pasur...

22 Mars 1895, u shfaq në Paris filmi i parë në...

22 Marsi i vitit 1895, shënon lindjen e “Artit të Shtatë”. Vëllezërit Lui dhe August Lymjerë shfaqën në Paris në këtë ditë, filmin e...

22 Mars 1878, doli numëri i gazetës ”Interpreti i...

Më 22 Mars 1878, doli numëri i gazetës ''Interpreti i Lindjes" (Terxhumani Shark).Gazeta botohej në Stamboll në gjuhën turke. Duke filluar nga numëri 74...

22 Mars 1908, At Fan Stilian Noli themeloi kishën ...

Në Boston të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, At Fan Stilian Noli, më 22 Mars 1908, celebroi meshën e parë në gjuhën shqipe. Po...

22 Mars 1910, u hap shkolla e parë shqipe në Labovë

Më 22 Mars 1910, në Labovë me ndihmën e klubit "Drita" të Gjirokastrës, u hap shkolla e parë shqipe. Mësuesit e parë kanë qënë...