Arkivat Përditshëm e enjte mars 23rd, 2017

23 Mars 1885, lindi gazetari patriot Paskal Aleksi

Në qytetin e Përmetit, më 23 Mars 1885, u lind gazetari patriot Paskal Aleksi. Në Maj të vitit 1904, emigroi në Shtetet e Bashkuara...

23 Mars 1855, Çezare Kanta i shkruan De Radës: “shqiptarët janë...

Historiani italian Çezare Kanta, në një letër dërguar De Radës, më 23 Mars 1885, i quan shqiptarët trashigimtarë të Marko Boçarit, patriotit shqiptar dhe...

23 Mars 1903, u lind Xheladin Nushi, patriot dhe pedagog

Në Gjakovë, më 23 Mars, u lind patrioti dhe pedagogu Xheladin Nushi. Ishte vetëm 11 vjeç kur erdhi në Durrës, për të mbrojtur dhe...

23 Mars 1920, lindi Zigur Lelo, kapedani i çetës së bashovitëve

Në mbledhjen e Mesaplikut, që u mbajt më 23 Mars 1920, çeta e Bashajt, zgjodhi si komandant të vet luftëtarin trim Zigur Lelo. Ata...

23 March 1923, was established “The social league of the teachers”...

During the years 1921-1924, the Albanian teachers established a series of progressive organizations. One of them was the "The social league of the teachers'...

23 March 1938, the government approved the fund for the construction...

The Council of Ministers of the Albanian Kingdom, in the meeting of March 23rd, 1938, approved the place and the necessary funds to build...

23 March 1939, in Rome began the preparations for the occupation...

Since March 1939, in Rome began the preparations for the aggression of April 7. Ciano, son in law of Mussolini and Minister of Foreign...