Arkivat Përditshëm e shtunë mars 25th, 2017

25 Mars 1792, shënohet punimi i parë i ikonografit shqiptar...

Punimi i parë i ikonografit shqiptar Joan Çetiri apo Joan Katros, mban datën 25 Mars të vitit 1792. Ai i përket familjes së piktorëve...

25 Mars 1821, shpërtheu lufta çlirimtare e popullit grek kundër Perandorisë...

Më 25 Mars 1821, shpërtheu lufta nacional çlirimtare e popullit grek, kundër pushtimit shekullor osman. Shpesh, ai quhet dhe revolucioni grek, që zgjati deri...

25 Mars 1877, lindi në Prizren kleriku Dom Pashko Krasniqi

Në qytetin historik të Prizrenit, më 25 Mars 1877, u lind Dom Pashko Krasniqi, klerik, arsimtar dhe patriot i shquar. Pas përfundimit të studimeve...

25 Mars 1897, Faik Konica botoi revistën “Albania”

Dekani i kulturës shqiptare, Faik Konica nxori, më 25 Mars 1897, revistën "Albania", një ndër organet më të rëndësishme dhe më me peshë të...

25 Mars 1917, u themelua në Korçë shoqëria “Përparimi”

Më 25 Mars 1917, në Korçë u themelua shoqëria "Përparimi", që synonte përhapjen e arsimit dhe të kulturës.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

25 Mars 1927, vdiq luftëtari i madh Idriz Seferi

Bota shqiptare, përkujton përvjetorin e vdekjes të luftëtarit kosovar Idriz Seferi. Pushka dhe emri i tij lidhen me të gjitha kuvendet e besëlidhjet, me...

25 Mars 1939, sekretari i Kontit Ciano i paraqet Zogut “Projektin...

Sekretari i kabinetit të Kontit Ciano, Karlo De Ferari, më 25 Mars 1939, niset për t'i dorëzuar Ahmet Zogut, "Projektin për Paktin e Protektoratit"....

25 Mars 1996, u hap në Austri Konsullata Shqiptare e Nderit

Në Villah të Austrisë, më 25 Mars 1996, u hap Konsullata Shqiptare e Nderit, me titullar konsullin e nderit Robert Rogner, president i firmës...