Arkivat Përditshëm e diel mars 26th, 2017

26 Mars 1908, mbërritën në Korçë misionarët bamirës protestatnë Pineas dhe...

Kur shkolla e parë shqipe e vashave në Korçë, 7 vjet pas çeljes së saj, (1891-1908), rrezikonte të mbyllej, motrat Sevasti dhe Parashqevi Qiriazi...

26 Mars 1913, u ratifikuan nga fuqitë e mëdha kufijtë veriorë...

Kufijtë veriorë dhe verilindorë të Shqipërisë, të caktuar më 22 mars 1913 në Konferencën e Ambasadorëve në Londër, u ratifikuan nga Fuqitë e Mëdha,...

26 Mars 1939, mbërriti në zyrën e Zogut zarfi sekret me...

Më 26 mars 1939, zarfi sekret me projektmarrëveshjen e  “aneksimit efektiv” të Shqipërisë ndodhej mbi tavolinën e mbretit Zog. Me këtë rast, biografi anglez Jason Tomes...

26 Mars 1945, shënohen viktimat e para të “Masakrës së Tivarit”

Shtabi Operativ i “Kosmetit” i urdhëruar nga ushtia jugosllave, me qëllim shpërbërjen e qëndresës shqiptare në Kosovë, mobilizoi me dhunë shqiptarët e Kosovës për...

26 Mars 1980, u miratua në Kosovë ligji mbi Institutin e...

Kuvendi i Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 26 mars 1980 (KK Nr.612-1/80), miratoi Ligjin mbi Institutin e Historisë të Kosovës.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...

26 Mars 1990, shkëndijat e para antikomuniste në Kavajë

Më 25 mars 1990 në ndeshjen midis Besës dhe Partizanit, në minutën e 80’ të gjithë tifozët në stadium u ngritën në këmbë me...

26 Mars 1993, President i Republikës dekretoi marrëveshjen për Delimitimin e...

Marrëveshja për Delimitimin e Shelfit Kontinenal midis Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Italisë është ratifikuar nga Parlamenti Italian me Ligjin Nr.147, datë 12...

26 Mars 2014, u zhvillua në Galerinë e arteve ekspozita “Historia...

Në kuadrin e Pranverës së Frankofonisë në Shqipëri u prezantua nga data 26 Mars deri në 13 Prill 2014 Ekspozita “Historia e Francës e...