Arkivat Përditshëm e hënë mars 27th, 2017

27 Mars, sot është dita ndërkombëtare e teatrit

27 Marsi është dita Ndërkombëtare e Teatrit.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

27 Mars 1767, vëllezërit Zografi mjeshtër të ikonografisë pikturuan kishën e...

Në ikonën e "Tre jerarkëve” që ndodhet në kishën e Shën Gjergjit në Vithkuq, figuron data 27 Mars 1767 dhe emrat e dy piktorëve...

27 Mars 1897, lindi në Pejë diplomati shqiptar Refat Begolli

Në familjen e Begollëve në Pejë, u lind më 27 Mars 1897, Refat Begolli një nga diplomatët e rrallë shqiptarë të gjimnazit perandorak "Tereziana"...

27 Mars 1911, kryengritësit e Ded Gjo Lulit çliruan Deçiçin

Kryengritësit shqiptarë, nën udhëheqjen e Ded Gjo Lulit, më 27 Mars 1911 ndërmorën sulmin e befasishëm kundër garnizonit osman në Deçiç dhe e çliruan...

27 Mars 1920, lindi poeti arbëresh Luka Perrone

Më 27 Mars të vitit 1920, në fshatin Ejanina të Kalabrisë, u lind poeti arbëresh Luka Perrone, autor i vëllimeve poetike "Lule shkëmbi", "Hija...

27 Mars 1920, doli në Gjirokastër numri i parë i gazetës...

Më 27 Mars 1920, në Gjirokastër doli numri i parë i gazetës "Drita". E drejtonte Veli Harshova. Dilte një herë në javë dhe trajtonte...

27 Mars 1927, shfaqje teatrale nga studentët e gjimnazit të Gjirokastrës

Studentët e gjimnazit të Gjirokastrës, më 27 Mars 1927, dhanë në mjediset e konviktit dramën "Fe e kombësi" dhe farsën "Patheli" të përkthyer nga...

27 Mars 1991, koncert sinfonik i orkestrës së RTSH në TOB

Në skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit në Tiranë, më 27 Mars 1991, Orkestra Simfonike e Radio-Televizionit Shqiptar, dha një koncert sinfonik me...

27 Mars 1998, Universiteti “Aristotel” i Selanikut nderoi Prof Dr....

Në Universitetin "Aristotel" të Selanikut, më 27 Mars 1998, u zhvillua ceremonia zyrtare për dhënien e titullit "Doktor Nderi në Shkencë", Profesor Doktor Rexhep...