Arkivat Përditshëm e martë mars 28th, 2017

28 Mars 378, përkujtohet Perandori Romak me prejardhje ilire, Valens Flavi

Me 28 Mars të vitit 378, përkujtohet Perandori Romak me prejardhje ilire, Valens Flavi, vëllai i Valentinit të Madh, strateg që ka kryer dhe...

28 Mars 1805, koloneli anglez përshkruan kostumet fantastike shqiptare të Moresë

Koloneli anglez Lik, që pat vizituar Shqipërinë, më 28 Mars 1805, shkruan në ditarin e tij, për kostumet kombëtare shqiptare. Kostumi shqiptar thekson ai...

28 Mars 1913, Duka Montpensiere i Burbonëve ngriti flamurin shqiptar mbi...

Duka Montpensiere, princi trashigimtar i Shtëpisë Mbretërore të Burbonëve, më 28 Mars 1913, çau bllokadën greke, hyri në Vlorë dhe ngriti flamurin shqiptar mbi...

28 Mars 1924, u krijua në Tiranë shoqëria e grave “Shqiptarka”

Në Tiranë, më 28 Mars 1924, u krijua shoqëria e grave "Shqiptarka". Kryetare e saj u zgjodh Behixhe Elbasani, nënkryetare Shadie Asllani. Shoqëria kishte...

28 Mars 1929, u nënshkrua Traktati i Tregëtisë dhe Lundrimit Shqipëri-Francë

Në mjediset e Ministrisë së Jashtme në Tiranë, më 28 Mars 1929, u nënshkrua Traktati i Tregëtisë dhe Lundrimit Shqipëri-Francë, që krijonte premisat juridike...

28 Mars 1932, u lind shkrimtari Loni Papa

Autori i dramës "Cuca e maleve" Loni Papa u lind me 28 Mars 1932. Pasi u diplomua në Universitetin e Tiranës, punoi si mësues...

28 Mars 1947, u krijua Komisioni Ekonomik Europian pranë OKB-së

Më 28 Mars 1947, u krijua Komisioni Ekonomik Europian i Organizatës së Kombeve të Bashkuara. Në të, marrin pjesë të gjitha vendet europiane, përfshirë...

28 Mars 1989, shpërthyen në Kosovë protestat e mëdha kundër represionit...

Në të gjithë Kosovën, më 28 Mars 1989, shpërthyen protestat e mëdha kundër ndryshimit të Kushtetutës së Kosovës nga parlamenti serb. Kjo datë shënon...

28 Mars 1997, ndodhi tragjedia e Otrantos

Sot populli ynë përkujton me hidhërim dhe dhembje të thellë viktimat e tragjedisë së Otrantos. Atë të premte të zezë kateri i Radës u...