Arkivat Përditshëm e mërkurë mars 29th, 2017

29 Mars 1915, Nikollë Ivanaj botoi në Shkodër numrin e parë...

Nikollë Ivanaj nxori në Shkodër  më 29 Mars 1915, numrin e parë të gazetës së përjavëshme ''Lidhja kombëtare", organ i klubit me të njëjtin...

29 Mars 1913, Ismail Qemali, Luigj Gurakuqi dhe Isa Boletini u...

Ismail Qemali, Luigj Gurakuqi dhe Isa Boletini, më 29 Mlars 1913, u nisën me jahtin e Montpensierit nga skela e Vlorës për në Europë....

29 Mars 1925, ra duke luftuar në shpellën e Dragobisë Bajram...

Në shpellën e Dragobisë, duke luftuar kundër mercenarëve të Ahmet Zogut, ra heroikisht, më 29 Mars 1925, trimi kosovar Bajram Curri, Hero i Popullit....

29 Mars 1925, ministri Myfit Libohova nënshkroi marrëveshjen për themelimin e...

Qeveria e Zogut e përfaqësuar nga Ministri i Financave Myfit Libohova, nënshkroi më 29 Mars 1925, me një grup financierësh italianë, Konventën për themelimin...

29 Mars 1945, Qeveria Shqiptare bëri kërkesën zyrtare për pranimin në...

Më 29 Mars 1945, Qeveria Shqiptare e dalë nga Lufta Nacionalçlirimtare, bëri kërkesën zyrtare për pranimin e Republikës Popullore të Shqipërisë në Organizatën e...

29 Mars 1973, pedagogë nga Tirana, nisën mësimdhënien në Fakultetin e...

Më 29 Mars 1973, disa pedagogë të Universitetit të Tiranës, nisën mësimdhënien në Fakultetin e Xehtarisë të Universitetit të Prishtinës. Leksionet e tyre i...

29 Mars 1991, premierë në Teatrin Kombëtar e dramës “Vizita e...

Skena e Teatrit Kombëtar u gjallërua, më 29 Mars 1991, me premierën e suksesshme të dramës "Vizita e damës plakë", vepër e dramaturgut me...

29 Mars 1994, marrëveshje ekonomike me Austrinë

Në Vjenë, më 29 Mars 1994, u përfundua Marrëveshja ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Austrisë mbi marrëdhëniet ekonomike dypalëshe.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...

29 Mars 1996, u miratua “Kodi i Proçedurës Civile të Republikës...

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, në seancën plenare të dates, 29 Mars 1996, miratoi "Kodin e Proçedurës Civile të Republikës së Shqipërisë”. Teksti i...