Arkivat Përditshëm e enjte mars 30th, 2017

30 Mars 1795, u hap në Paris Shkolla e Gjuhëve dhe...

Në kryeqytetin francez Paris, më 30 Mars 1795, u hap Shkolla e Gjuhëve dhe e Qytetërimeve Orientale. Duke filluar nga viti 1907, atje filloi...

30 Mars 1895, lindi në Shkodër Dr. Anton Ashta

Në qytetin e lashtë të Shkodrës, më 30 Mars 1895, u lind Dr. Anton Ashta, "Hero i Punës", "Hero i Popullit" dhe "Hero i...

30 Mars 1908, u hap në Gjirokastër shkolla shqipe “Liria”

Në Gjirokastër, më 30 Mars 1908, u hap shkolla shqipe "Liria". Mësues dhe drejtor i parë ishte Thoma Papapano (Cici) "Mësues i popullit”. Që...

30 Mars 1914, lindi mësuesja Liza Papajani, e para Normaliste

Normalistja e parë që mbaroi Shkollën Normale të Elbasanit Liza Papajani, u lind më 30 Mars 1914. Ajo ishte mësuesja e parë që mori...

30 Mars 1923, u formua kabineti i kryeministrit Vërlaci

Më 30 Mars 1923, u formua kabineti Vërlaci me këtë përbërje: Kryeministër dhe Ministër i Brëndshëm Shefqet Verlaci, Ministër i Jashtëm Iljaz Vrioni, Ministër...

30 Mars 1986, premierë në TOB e baletit shqiptar “Plaga e...

Trupa e Teatrit të Operas dhe Baletit të Tiranës dha, më 30 Mars 1986 premierën e baletit shqiptar me dy akte dhe katër tablo...

30 Mars 1994, marrëveshje për investimet me Britaninë e Madhe

Në kryeqytetin e Britanisë së Madhe, më 30 Mars 1994, ndërmjet Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Britanisë së Madhe dhe Irlandës...

30 Mars 1997, Parlamenti miratoi ligjin “Për pranimin në Shqipëri, të...

Në kushtet e trazirave të vitit 1997, Kuvendi i Republikës së Shqipërisë i mbledhur me datë 30 Mars 1997, miratoi Ligjin Nr. 8203, "Për...