Arkivat Përditshëm e premte mars 31st, 2017

31 Mars 1435, shënohet fillimi i rrugës krijuese të mjeshtrit durrsak...

Një kontratë e lashtë, që mban datën 31 Mars 1435, shënon fillimin e rrugës artistike të arkitektit, piktorit dhe skulptorit Andrea Aleksi. Në tërë...

31 Mars 1887, doli në Palermo numri i parë i revistës...

Në Palermo të Italisë Françesko Stasi Peta dhe Zef Skiroi nxorën, më 31 Mars 1887, numërin e parë të revistës mujore "Arbëri i ri"....

31 Mars 1937, u shpall konkursi për tekstin dhe muzikën e...

Komisioni për kremtimin e 25-vjetorit të ngritjes së flamurit në Vlorë shpalli, më 31 Mars 1937, konkursin për tekstin dhe muzikën e himnit të...

31 Mars 1939, u hap në bashkinë e Tiranës “Java e...

Në sallën e Bashkisë së Tiranës, më 31 Mars 1939, u hap "Java e gruas shqiptare". Pas ceremonive të zakonshme, u improvizua ''Vatra shqiptare",...

31 Mars 1939, shfaqje me karakter të mirfilltë politik e nxënësve...

Po atë ditë, më 31 Mars 1939, në Kinema "Gloria", nxënëset e Institutit Femnor të Tiranës dhanë një shfaqje me karakter të theksuar politik...

31 Mars 1991, ekspozohen veprat e autorëve shqiptarë në sallonin e...

Më 31 Mars 1991, në Paris, u hap salloni i 11-të i librit, ku u ekspozuan botimet e 1200 shtëpive botuese nga më të...

31 Mars 1991, u mbajtën zgjedhjet e para pluraliste në Shqipëri

Më 31 Mars të vitit 1991, u zhvilluan zgjedhjet e para demokratike për Kuvendin Popullor. Nga 250 deputetët që kishte në atë kohë Kuvendi,...