Arkivat Përditshëm e shtunë prill 1st, 2017

1 Prill 1258, despoti Mihal i Epirit i jep Burtintin dhe...

Në Prill të vitit 1258, midis despotit të Epirit Mihali II dhe mbretit Manfred nga shtëpia Hohenshtaufen, që sundonte në Italinë e Jugut, si...

1 Prill 1835, vdiq Bartelemeo Pinelli, skulptor e piktor italian

Më 1 Prill të vitit 1835, vdiq Bartelemeo Pinelli, grafist, skulptor e piktor italian. Në albumet me punime akuareli dhe akuafortet, që pasqyrojnë kostumet...

1 Prill 1933, Italia i ndërpreu Tiranës këstin e...

Qeveria italiane, më 1 Prill 1933, i ndërpreu Tiranës pagesën e këstit të huasë dhe kjo pasqyroi hapur gjëndjen e falimentuar ekonomike të Shqipërisë...

1 Prill 1929, hyri në fuqi Kodi i parë Penal në...

Kodi i parë Penal në Shqipëri, hyri në fuqi, më 1 Prill të 1929. Ai ishte ndërtuar sipas kodit civil francez, i cili trajtonte...

1 Prill 1967, nisi aksioni i rinisë për ndërtimin e rrugës...

Më 1 Prill 1967, të rinjtë shqiptarë filluan aksionin e parë për ndërtimin e rrugës së Malësisë së Madhe, në Alpet e Shqipërisë. Përurimi...

1 Prill 1981, Aleksandër Buda u ndera me urdhrat më të...

Në Tiranë, më 1 Prill të vitit 1981, u organizua ceremonia e dorëzimit të "Medaljes së madhe të artë" dhe "Kryqit të Komandantit të...

1 Prill 1985, u vendosën marrëdhëniet diplomatike ndërmjet Shqipërisë dhe Guajanës

Më 1 Prill 1985, u vendosën marrëdhëniet diplomatike dhe konsullore ndërmjet Shqipërisë dhe Guajanës, shtet në Amerikën e Jugut, me 214.970 kilometra katrorë dhe...

1 Prill 1997, aktivitet i dendur diplomatik i Kryeministrit shqiptar Bashkim...

Në kushtet e vështira që ndodhej Shqipëria, kryeministri i asaj kohe, Bashkim Fino, zhvilloi një aktivitet të dëndur diplomatik. Në Gjirokastër, më 1 Prill...

1 Prill 1997, vdiq poeti kosovar Fahredin Gunga

Bota letrare shqiptare, sot përkujton vdekjen e poetit kosovar Fahredin Gunga. Ai u lind në Mitrovicë, në vitin 1936. Shkollën fillore dhe të mesme...