Arkivat Përditshëm e diel prill 2nd, 2017

2 Prill 1688, lufta e malësorëve shqiptarë kundër Sulejman Pashës në...

Nga dokumenti, që mban datën 2 Prill 1688, mësojmë për luftën e malësorëve shqiptarë, kundër Sulejman Pashës së Shkodrës në Medun. Pashai turk, zbriti...

2 Prill 1769, betejë e Bushatllinjve në Zadrimë për të nënështruar...

Më 2 Prill 1769, Mehmet Pashë Bushati, zhvilloi në Zadrimë një nga betejat e tij, për të mposhtur bejlerët e pabindur dhe për të...

2 Prill 1872, vdiq gjuhëtari arbëresh Andrea Dara

Andrea Dara, folklorist e linguist arbëresh, babai i poetit të njohur Gavril Dara i Riu, vdiq më 2 Prill të vitit 1872. Ai është...

2 Prill 1910, nisën punimet e Kongresit të dytë të Manastirit

Punimet Kongresit të dytë të Manastirit, u hapën më 2 Prill 1910. Ai shtroi edhe një here kërkesat për problemet e arsimit dhe të...

2 Prill 1914, Themistokli Gërmenji e koloneli Snellen shtypën puçin grek...

Më 2 Prill 1914, në qytetin e Korçës, ndodhi puçi i armatosur dhe i organizuar nga shovinistët grekë. Puçistët u munduan të dëbonin administratën...

2 Prill 1932, lindi artistja e popullit Margarita Xhepa

Artistja e Popullit, Margarita Xhepa, u lind në Lushnjë, më 2 Prill. Që në bangat e shkollës mori pjesë në veprimtaritë artistike. Talenti i...

2 Prill 1939, Musolini i paraqiti Mbretit Zog një projekt kolonizimi...

Më 2 Prill 1939, Benito Musolini i paraqiti mbretit Zogu I, një projekt sipas të cilit, kërkohej që trupat italiane, të zbarkonin në 4...

2 Prill 1962, u themelua Teatri i Estradës i qytetit të...

Teatri i Estradës i qytetit të Sarandës, u themelua më 2 Prill të vitit 1962.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare