Arkivat Përditshëm e hënë prill 3rd, 2017

3 Prill 1880, u formua në Shkodër “Lidhja mbrojtëse e malësisë...

Në Shkodër, më 3 Prill 1880, u formua "Lidhja mbrojtëse e malësisë dhe e qytetit”. Në krye të saj, u zgjodh komiteti me 12...

3 Prill 1937, albanologu austriak Henri Shats nisi një ekspeditë studimore...

Në malësitë e veriut të Shqipërisë, më 3 Prill 1937, filloi një vizitë pune albanologu Henri Shats, profesor i Universitetit të Insbrukut të Austrisë,...

3 Prill 1939, në prag të pushtimit Italian, shtypi shqiptar pushtohet...

Në prag të agresionit fashist kundër Shqipërisë, më 3 Prill 1939, shtypi i kryeqytetit me tituj të mëdhenj shkruante për marrëdhëniet midis Shqipërisë dhe...

3 Prill 1939, shfaqja patriotike në kinema Gloria solli manifestime të...

Në mbrëmjen e 3 prillit 1939, pas shfaqjes së një drame me përmbajtje patriotike në kinema "Gloria", nga organizata "Gruaja shqiptare", dramë që krijoi...

3 Prill 1940, u krijua në Shqipëri Këshilli i Epërm Fashist...

Këshilli i Epërm Fashist Korporativ, organi më i lartë i të ashtuquajturit: shtet shqiptar, të kohës së pushtimit fashist të vendit u krijua, më...

3 Prill 1969, një tërmet i fortë goditi rrethet e Vlorës,...

Një tërmet i fuqishëm goditi, më 3 Prill 1969, rrethin e Fierit, Tepelenës, Vlorës, Beratit, Skraparit dhe Përmetit duke shkaktuar dëme të mëdha materiale.Referencat: Thimi...

3 Prill 1992, marrëveshje bashkëpunimi me Rumaninë

U përfundua në Tiranë, më 3 Prill 1992 marrëveshja ndërmjet Qeverisë së Shqipërisë dhe Qeverisë së Rumanisë për shkëmbimin e mallrave dhe pagesave.Referencat: Thimi Çollaku...

3 Prill 1996, shfaqje nga kori kishtar grek në Tiranë me...

Pas prezantimit në skenat e 19 vendeve të Europës, më 3 prill 1996, dha shfaqje në Tiranë kori grek, që interpreton muzikën e kompozitorit...

3 Prill 1998, u zhvillua në Tiranë Festivali i Kinematografisë Europiane

Nga data 3 deri 8 prill 1998, në Tiranë, u zhvillua Festivali i Kinematografisë Europiane ose Eurofilmfestival. Për herë të pare, ai është zhvilluar...