Arkivat Përditshëm e martë prill 4th, 2017

4 Prill 1460, Skënderbeu i shkon në ndihmë aleatit të...

Në vitin 1460, Gjergj Kastrioti Skënderbeu kish arritur të bëjë një armpushim me turqit dhe kjo i dha mundësinë t'i vinte në ndihmë aleatit...

4 Prill 1937, gazetat e Tiranës ngrenë çështjen e punës me...

Gazetat e kryeqytetit, më 4 prill 1937, ngrinin problemin e punës me plane afatgjata për të çuar vendin përpara. Këtë të vërtetë të madhe,...

4 Prill 1937, u botua lista e parë me emra shqiptarë...

Sinjalet e para për pagëzimin e fëmijëve me emra shqiptarë, i dha shtypi i kohës. Në fletoret e asaj kohe, më 4 Prill 1937,...

4 Prill 1939, takime intensive të kontit Çiano për pushtimin e...

Data 4 prill 1939, ditari i ministrit të jashtëm fashist Gaetano Ciano, përmban disa takime diplomatike me ambasadorin anglez dhe atë jugosllav. Sigurisht çështja...

4 Prill 1939, valë protestash në Shqipëri në prag të pushtimit...

Për krerët fashistë në Romë, ishte shqetësuese vala e protestave kundër agresionit që po përgatitej. Më 4 prill 1939 në Bolonjë, "një batalion barselierësh...

4 Prill 1957, u nda nga jeta Murat Haxhi Çami, patriot...

Sot përkujtohet kleriku, patrioti nga Çamëria Murat Haxhi Çami, që nuk e ndau kurrë shërbimin fetar nga ai atdhetar. Murati pasi kreu Medresen e...

4 Prill 1991, filmi ”Rojet e mjegullës” i regjizorit kosovar Isa...

Filmi ''Rojet e mjegullës" të regjizorit kosovar Isa Qosja, hapi më 4 Prill 1991, Festivalin Ndërkombëtar Kinematografik që u zhvillua në Gjermani. Për shkak...

4 Prill 2009, Republika e Shqipërisë u bë anëtare e NATO-s,...

Më 4 prill 2009 Republika e Shqipërisë u bë anëtare e Aleancës së Atlantikut Verior, ose siç quhet shkurtimisht, NATO. Organizata ushtarake dhe politike...