Arkivat Përditshëm e mërkurë prill 5th, 2017

5 Prill 1208, Dhimitri, arkondi i madh i Arbërisë, nënshkroi marrëveshjen...

Në vitin 1208, Dhimitri, arkondi i madh i Arbërisë, nënshkroi marrëveshjen e paqes me Raguzën. Në tekstin e marrëveshjes, ai betohet mbi të "katër...

5 Prill 1897, u botua nga Komiteti i Stambollit gazeta...

Komiteti Shqiptar i Stambollit, më 5 Prill 1897, botoi në gazetën "La Nacione Albanese" në Katanzaro të Italisë, memorandumin drejtuar opinionit publik ku, kërkohej...

5 Prill 1912, lindi ushtaraku Veli Dedi “Luftëtar i Brigadave Ndërkombëtare”

Shqiptari, që luftoi për demokracinë në Spanjë, që komandoi njësitë vullnetare antifashiste për çlirimin e Marsejës, gjeneral Veli Dedi, "Hero i Popullit", u lind...

5 Prill 1914, forcat kombëtare zmbrapsën trupat e rregullta të ushtrisë...

Në periferi të Korçës, në kodrën e Shëndellisë, më 5 Prill 1914, forcat kombëtare zhvillojnë luftime me njësitë e rregullta të ushtrisë greke. Njësi...

5 Prill 1921, përfunduan zgjedhjet parlamentare për Këshillin Kombëtar

Më 5 Prill 1921, përfunduan zgjedhjet për Këshillin Kombëtar, siç quhej parlamenti në atë kohë. U zgjodhën 75 deputetë. Në gjirin e Këshillit, u...

5 Prill 1939, gazetat e Tiranës u hapën me titujt “Shqipëria...

5 Prill 1939, vetëm dy data para zbarkimit të këmishëzinjve të Musolinit në tokën arbërore, të gjitha gazetat e vendit ishin mbushur me sihariqin...

5 Prill 1945, u hap në Tiranë ekspozita e arteve figurative

Në kryeqytetin tonë, që ende ruante plagët e luftës, më 5 Prill 1945 u hap ekspozita e arteve figurative, e para këtij lloji e...

5 Prill 1947, u hap në Tiranë Instituti i Shkencave

Në Tiranë, më 5 Prill 1947, u hap Instituti i Shkencave, institucion pararendës i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës...

5 Prill 1995, Parlamenti Shqiptar ratifikoi traktatin e bashkëpunimit me Francën

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, i mbledhur, më 5 Prill 1995, ratifikoi "Traktatin e Mirëkuptimit, bashkëpunimit dhe miqësisë ndërmjet Shqipërisë dhe Francës".Referencat: Thimi Çollaku /...