Arkivat Përditshëm e enjte prill 6th, 2017

6 Prill 1260, u pikturua në Apolloni portreti laik i Mihal...

Në fasadën e kishës së Apollonisë, në Prill të vitit 1260, është pikturuar portreti familjar Mihal  Paleologut, një afresk i rrallë i perandorit bizantin,...

6 Prill 1528, vdiq piktori Albreht Dyrer; vepra e tij ka...

Më 6 Prill 1528, vdiq Albreht Dyrer, piktor dhe grafist i shquar gjerman, një nga personalitetet më të ndritura të Rilindjes Europiane. Ka lënë...

6 Prill 1911, Ded Gjo luli valëviti Flamurin Shqiptar në Deçiç

20 muaj para se Ismail Qemali të ngrinte flamurin në Vlorë, Ded Gjo Luli, me trimat e tij, që kishin marrë armët dhe luftonin...

6 Prill 1924, vrasja e dy turistëve amerikanë në Mamurras, acaroi...

Në Mamuras, më 6 Prill 1924, në një pritë politike, u vranë 2 turistë amerikanë: Robert Koleman dhe Georg De Long. Deputetët demokratë në...

6 Prill 1936, premierë e filmit “Blood brothers” në kinema “Gloria”...

Në kinema "Gloria" të Tiranës, më 6 Prill 1936, u shfaq filmi "Bloods brother" (Vëllezër të një gjaku). Filmi ishte një kryevepër folklorike dhe...

6 Prill 1937, u ngrit në Elbasan kori katërzanor me 60...

Nën drejtimin e mjeshtrit të muzikës Sotir Kozmos, në Normalen e Elbasanit, më 6 Prill 1937, u ngrit kori katërzanor me 60 këngëtarë. Në...

6 Prill 1937, u vendos lidhja ajrore Tiranë-Dibër

Më 6 Prill 1937, u vendos lidhja ajrore Tiranë-Dibër. Avionët fluturonin tre herë në javë. Kryeqyteti ishte i lidhur me linja ajrore edhe me...

6 Prill 1937, projektligj i qeverisë për zëvëndësimin e emrave të...

Më 6 Prill 1937, Qeveria doli me projektligjin për zëvëndësimin e emrave të huaj që mbanin disa qytete, fshatra, lagje, lumenj. Që dy-tre vjet...

6 Prill 1939, zemërim e gadishmëri e madhe në Shqipëri e...

Mëngjesi i 6 Prillit 1939, e gjeti Shqipërinë në një gjëndje ankthi e dëshpërimi të thellë. Popullsia e qyteteve dhe e fshatrave ishte ngritur...

6 Prill 1941, armata gjermane pushtoi Jugosllavinë e Greqinë

Më 6 Prill 1941, armata e XII gjermane e përkrahur nga trupat italiane dhe hungareze nëpërmjet territorit bullgar, sulmuan njëherësh Jugosllavinë dhe Greqinë. Brënda...