Arkivat Përditshëm e premte prill 7th, 2017

7 Prill, shënohet sot dita botërore e shëndetsisë

Sot në të gjithë rruzullin tokësor festohet Dita Botërore e Shëndetsisë.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

7 Prill 1881, lindi në Çamëri shqiptari Hasan Tahsini, dijetari...

Në Ninat, fshat i Filatit në Çamëri, më 7 Prill 1811, u lind Hasan Tahsini, intelektuali më i përgatitur në kryeqytetin turk, siç e...

7 Prill 1867, lindi albanologu danez Holger Pedersen, mbrojti tezën “shqipja...

Albanologu i shquar danez, dijetari erudit, poligloti që zotëronte 20 gjuhë të huaja përfshirë dhe gjuhën tone, Profesori i Universitetit të Kopenhagenit Holger Pedersen...

7 Prill 1937, vdiq shtetari e pedagogu Mustafa...

Pedagogu dhe shtetari Mustafa Curri ndërroi jetë, më 7 Prill 1937. Pasi shërbeu disa vite si mësues dhe drejtor shkolle në Elbasan, pas Kongresit...

7 Prill 1939, gjenerali Italian Guxoni nisi ofensivën mbi Shqipëri

Mëngjesin e 7 Prillit 1939, trupat fashiste italiane, në komandën e gjeneral Guxonit, filluan agresionin barbar kundër Shqipërisë. Pas bombardimeve të ashpra nga deti...

7 Prill 1939, Mujo Ulqinaku organizoi e ra heroikisht në qëndresën...

Mujo Ulqinaku, ishte ndër luftëtarët e parë, që i bëri qëndresë agresorëve fashistë, më 7 Prill 1939; ndonëse të tradhëtuar dhe të sabotuar nga...