Arkivat Përditshëm e diel prill 9th, 2017

9 Prill 1641, relacion i Frang Bardhit për kultivimin masiv të...

Në një relacion të humanistit dhe shkrimtarit tonë Frang Bardhi, që mban datën 9 Prill 1641, flitet për kultivimin e misrit në zonën e...

9 Prill 1831, nisi rënia e Bushatllinjve të Shkodrës pasi u...

Beteja e Përlepit, midis forcave osmane dhe forcave të Mustafa Pashë Bushatlliut, që u zhvillua, më 9 Prill 1831, shënon fillimin e shtypjes së...

9 Prill 1920, u ndalua me ligj propoganda kundër kombësisë, flamurit,...

Këshilli i Lartë i dalë nga Kongresi i Lushnjës, më 9 prill 1920, miratoi "Ligjin ndëshkimor për faje politike". Ligji ndalonte propagandën kundër kombësisë...

9 Prill 1934, u firmos në Pragë konventa për tregëti me...

Në Pragë, më 9 prill 1934, u nënshkrua Konventa Tregëtare ndërmjet Mbretërisë Shqiptare dhe Republikës Çekosllovake. Mbi bazën e kësaj Konvente, u nënshkrua "Marrëveshja...

9 Prill 1937, trupa kulturore e shoqërisë “Vllaznia” shfaqi në Shkodër...

Trupa kulturore e shoqërisë "Vllaznia", dha më 9 Prill 1937, dramën "Mordja e mesnatës", shkruar nga Andrea Skanjeti. Pas dramës, u luajt edhe farsa...

9 Prill 1939, ushtritë fashiste italiane, pushtuan Shkodrën dhe Gjirokastrën

Më 9 Prill 1939, ushtritë fashiste italiane, pushtuan Shkodrën dhe Gjirokastrën. Pushtimi fashist i Shqipërisë të premten e zezë të 7 Prillit 1939, ishte...

9 Prill 1961, vdiq në Paris Ahmet Zogu I, Mbret i...

Më 9 Prill 1961, vdiq në Paris Ahmet Zogu, ish mbret i Shqipërisë. Pas arratisjes së tij më 7 Prill 1939 dhe pushtimit të...

9 Prill 1969, nisi ndërtimi i linjës së re hekurudhore Elbasan-Prrenjas

Më 9 Prill 1969, nisi ndërtimi i linjës së re hekurudhore Elbasan-Prrenjas, 48 km e gjatë, përurimi i së cilës, u bë në Mars...

9 Prill 1972, Trupa e Baletit Kombëtar shfaqi pjesën me dy...

Trupa e Baletit Kombëtar, më 9 Prill 1972, u prezantua para publikut të kryeqytetit me baletin shqiptar me dy akte "Bijtë e peshkatarit", me...

9 Prill 1992, u nda nga jeta këngëtari Mentor Xhemali “Artist...

Sot përkujtohet njëri prej artistëve më të mëdhenj të këngës dhe muzikës shqiptare Mentor Xhemali, "Artist i Popullit" dhe laurat i "Çmimit të parë...