Arkivat Përditshëm e hënë prill 10th, 2017

10 Prill 1554, mbishkrimi i Onufrit në kishën e Shpatit: “kur...

Në faqen e murit lindor, të kishës së Shën Premtes në Valesh të Shpatit të Elbasanit, ruhet mbishkrimi i bërë, që më 1554, ku...

10 Prill 1711, u hap katedra e gjuhës shqipe në kolegjin...

Më 10 Prill të vitit 1711, u hap në kolegjin San Piero Montorios në Itali, katedra e gjuhës shqipe, nën kujdesin e Françesko Maria...

10 Prill 1833, shpërtheu në pazarin e Shkodrës një revoltë e...

Më 10 Prill 1833, në tregun e Shkodrës, shpërtheu një revoltë e armatosur kundër pushtuesve osmanë. Rreth 4000 qytetarë dhe malësorë të armatosur u...

10 Prill 1914, u miratua në Vlorë Statuti Organik i Shqipërisë

Statuti Organik i Shqipërisë, ligji i parë themelor i shtetit shqiptar u përgatit nga Komisioni Ndërkombëtar i Kontrollit dhe u miratua në Vlorë, më...

10 Prill 1914, premiera e filmit dokumentar “Durrësi kryeqendra e re...

Më 10 Prill 1914, u dha premiera e filmit dokumentar "Durrësi kryeqendra e re e Shqipërisë (Durrazzo, die neue Rezidenc von Albanien). Filmi ishte...

10 Prill 1917, përkujtohet sot poetesha arbëreshe Maria Antonia Barile

Bota letrare shqiptare sot, përkujton poeteshën arbëreshe Maria Antonia Barile. Ajo u nda nga jeta në moshën 23 vjeçare, më 10 Prill 1917, dhe...

10 Prill 1921, lindi në Stamboll Andon Pano, themelues i Teatrit...

Në Stamboll më 10 Prill 1921, u lind Andon Pano, themelues i Teatrit Partizan dhe Teatrit Popullor. Ai është një ndër artistët e rrallë...

10 Prill 1942, lindi artisti Birçe Hasko

"Artisti i Merituar", Birçe Hasko, erdhi në jetë në fshatin Dukat të rrethit të Vlorës, më 10 Prill 1942 dhe arriti të bëhet artist...